Bayraklı, Davullu, Zurnalı Coşku

Abdullahpaşa’da ramazan büyük bir coşkuyla kutlandı.

Bayraklı, Davullu, Zurnalı Coşku

Bayraklarını aldılar ellerine, döküldüler sokağa. Bu defa mitinge ya da farklı bir yere gitmek için değil Ramazan coşkusunu kutlamak için döküldüler sokağa.

Her gün bir mahalleden yükseliyor davul klarnet sesleri. Kanal Fırat Televizyonun'da yayınlanan "Son Baskı" programında ramazan ayına özel Elazığ'ın çeşitli mahallelerinden canlı bağlantıları yapılıyor. Ekibin bu kez soluğu Abdullahpaşa Mahallesi’nde aldı.

Çiftetelliler oynandı. Mahallenin şairleri yazdıkları şiirlerini okudu. Türküler seslendirildi. Abdullahpaşa mahallesi eğlencede sınır tanımadı.

“Biz ezan olduk dinmedik, Bayrak olduk inmedik, Şehit olduk ölmedik”

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse coşkulu meydanda yaptığı konuşmada “Mahallemizde Alevi’si olsun Sünni’si olsun, Kürdü, Zaza’sı olsun hep birlikte birlik beraberlik içinde olduk. Çünkü biz ezan olduk dinmedik, bayrak olduk inmedik, şehit olduk ölmedik. Adımız da, soyadımız da Türkistan’dır bizim.”

Ramazan coşkusunu yaşayan vatandaşlardan kimileri o günlere geçmişin neyi güzel değil ki dedi, özlemini şöyle dile getirdi: “Herkes kendi bulunduğu yöredeki örf ev adetlerine dayanarak bugüne kadar ramazanlarının kutlamışlardır. Tabi ki geçmişin neyi güzel değil ki. Geçmişle yaşıyoruz. Geçmişle övünüyoruz. Bugünkü ortama baktığımızda yarın çocuklarımızın torunlarımızın anlatacağı pek bir şey olmayacağı gelmiyor bana.”

Kimileri ise eski Ramazan yok geçti o günler diyerek şöyle isyan etti: “Eski ramazanlarda edep vardı, hayâ vardı. Eski ramazan yok şimdi. Geçti onlar.”

Mahalle sakinleri sıkıntı ve taleplerini ise böyle dile getirdi: “Belediye başkanımızdan, muhtarımızdan rica ediyoruz. Biz karakol istiyoruz. Küçük evler başımıza yıkılıyor, önlem alınmasını istiyoruz.”

Mahalle sakinleri işte böyle doyasıya eğlendi…

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 19:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137