Ramazan Bayramı’nda Elazığ’a dışarıdan sadece ailesini görmek için gelenler değil, Elazığ’ın tarihini ve doğal güzelliklerini görmek için gelenlerde vardı.

“HARPUT’U UNESCO ALTINA ALDILAR”

Elazığ’a gelen turistlerden biri, “Bugün Elazığ’ın çarşılarını geziyoruz. Keban barajını gezdik. Harput’a götüreceğiz dediler ama bekliyoruz. Götürecekler Harput’a, Harput’u Unesco altına aldılar. Canlı tarihi dediler ve koruma altına aldılar” dedi.

“BEN TÜRK HALK MÜZİĞİ AŞIĞIYIM”

Bir diğeri ise, “Biz Mersinden geliyoruz. Aynı gruptayız. Şimdi Harput’u merak ediyoruz. Bugün gezimizin 3.Günü ben Türk halk müziği aşığıyım. Bir türkü ayarladım. Orada ufak bir video çekeceğim ve sosyal medya hesabından yayınlayacağım” diye kaydetti.

“ELAZIĞ ÇOK TEMİZ, SOKAKLARI ÇOK TEMİZ”

Elazığ’dan övgüyle bahseden bir diğer turist ise, “Ben zaten 72-75 arası Mardin de çalıştım. Ben buraları gördüm, Perteği gördüm. Ama şimdi Elazığ’ı geziyorum Elazığ çok temiz, sokakları çok temiz, yeşil alanları var. Şimdide Harput’a gideceğiz ve çok merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’I ÇOK BEĞENDİM”

Bir diğer turist ise, “Elazığ’ı çok beğendim. Doğu benim düşündüğümün çok daha ilerisinde Elazığ’ı da bu yönüyle çok beğendim. Sabah Keban’a gittim. Oradaki değerlendirmeleri görünce devletim Adına gurur duydum” açıklamalarını kaydetti.

VİDEO: