Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) 21. Bölge Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, 24 Ocak depreminin ardından esnafın yanında olabilmek adına girişimlerde bulunduklarını söyledi.

BAYRAM: ESNAFLARIMIZA DESTEKTE BULUNDUK

İsmet Bayram, “El birliğiyle, gönül birliğiyle özellikle Elazığ’da TESKMOB olarak genel başkanımızın başkanlığında yönetim kurulu toplandı. Dedik ki biz Elazığ’da iş yerleri zarar gören esnaflarımıza nasıl faydalı olabiliriz? Bir program hazırladık. Geldik burada içişleri bakanımızla, o gün ki ticaret bakanımızla toplantılar yaptık. Zarar gören esnafları gezdik. Dedik ki ‘biz Elazığ’da ve Malatya’da iş yeri zarar gören esnaflarımızın bir yıllık kooperatiflere olan borçlarını biz ödeyeceğiz.’ TESKMOB kendi cebinden ödeyecek. Bir yıl içerisinde kaç taksiti varsa esnaf arkadaşımızın böyle bir desteğimiz olsun dedik. Tüm Türkiye genelindeki kooperatiflerimizde, bölge birliklerimizde genelgeler yaptık. Dedik ki Elazığ’da Allah kimsenin başına vermesin böyle bir felaket yaşandı. Bundan da en çok mağdur olan Elazığ ve Malatya’daki; Malatya Elazığ’a göre kısmen tabi. En çok Elazığ zarar gördü. Ne yapabiliriz dedik. Tüm bölgeler ve kooperatifler bakanlık nezdinde genel merkezimiz nezdinde bir yardım kampanyası başlattık” ifadelerini kullandı.

BAYRAM: ESNAFA KUCAĞIMIZI AÇACAĞIZ

Başkan Bayram, “Esnafa kucağımızı açacağız. Eğer şartları uygun değilse şartlarını uygun hale getirmek için de onlara çözüm yolları söyleyeceğiz. Çünkü biz çözüm noktasıyız. Biz şikayet noktası değiliz. Bana esnaf geldiği zaman ‘ben kredi alamıyorum’ dediği zaman niye alamıyorsun? Kooperatif para dağıtamıyor? Niye dağıtamıyor? Verdiklerini alamadığı için dağıtamıyor. Onun için biz her genel kurulda anlatıyoruz. Diyoruz ki esnaf arkadaşlarımıza; aldığınız kredileri amacında kullanın, zamanında da ödeyin. Bu kapı sizin. Bu çekmece, bu kasa sizin. Benden önce burada birileri vardı. Benden sonra da birileri olacak. Onun için de tüm arkadaşlarım şunu gurur duyarak söylüyorum; Malatya 21. Esnaf Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Türkiye’de 32 bölge içerisinde en huzurlu bölgelerden birisi, en çalışkan bölgelerden birisi” şeklinde konuştu.