Elazığ’da bayram coşkusu kılınan bayram namazıyla birlikte başladı.

İl protokolünün büyük bir kısmı bayram namazını İzzetpaşa Camisinde kıldı.  

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştılar….

VALİ ZORLUOĞLU: HEM SEVİNÇLİYİM, HEM HÜZÜNLÜ

Bayram namazı sonrası açıklama yapan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Ramazan bayramının İslam alemine huzur ve kardeşlik, tüm Dünyaya da barış getirmesini temenni ediyorum. Sürekli birlikte olduğumuz şehit annelerimizin, şehit babalarımızın, şehitlerimizin kıymetli evlatlarına, kısacası tüm şehit ailelerine tekrar sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Bu benim üçüncü bayramım Elazığ’da. Elazığ’da çok güzel anlar yaşadık. Allah’a şükürler olsun ki bizi tekrar bir ramazan bayramına ulaştır. Tabi aynı anda hem sevinç hem de hüznü birlikte yaşıyorum bu bayram. Bir taraftan, Van gibi ülkemizin kritik illerimizden bir tanesine atanmış olmaktan dolayı mutluyum ama diğer taraftan da 2,5 yıldır çalışmış olduğum Elazığ’dan fiziken ayrılmış olacağım. Ben bu süreç içerisinde her zaman bana destek veren bütün Elazığlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mutlaka eksiklerimiz vardır. Haklarını helal etmelerini bütün Elazığlı kardeşlerimden rica ediyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERDAR: BAYRAMI HÜZÜNLÜ YAŞAYAN İNSANLAR VAR

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Avukat Ömer Serdar, "Tüm hemşerilerimin, tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum. Allah yaptığımız ibadetleri kabul buyursun. Tabi Müslümanlar için bir sevinme günü bayram günü. Biz sevinirken bu bayramı hüzünlü yaşayan insanlarda var. Şehit aileleri hüzünlü yaşıyor. İslam dünyasında mazlumun zulmü altında olanlar hüzünlü yaşıyor. Onların acısını da içimizde hissederek bu bayramı yaşayacağız. İnşallah bu bayramlar artık onlar içinde bir son olur. İslam coğrafyası üzerindeki bu zülüm kalkar. Müslümanların birbiriyle kenetlene bileceği, birbirine bir medeniyet projesiyle bağlanıp insanlığa bir barış projesi sunacağı bayramlar olsun diyorum. Herkesin bayramını tebrik ediyorum. Ayrıca Elazığ Valisinin Elazığ’dan ayrılacak olmasının da derin üzüntüsünü yaşıyorum. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: ELAZIĞLI KALBİNE TAHT KURANI UNUTMAZ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise konuşmasında “Öncelik ile Elazığlı hemşerilerimizin ve bütün İslam aleminin ramazan bayramını kutluyorum. Ramazan bayramının anlamı çok büyük bir ay boyunca tuttuğumuz oruçlar okuduğumuz kuranlar inşallah sevaba geçmiştir. Elazığ’da ramazan çok dolu geçti. Özelikle hatimle kıldırılan teravi namazları çok etkili oldu. Bir ay boyunca Ahmet Aytar Meydanı’nda yaptığımız iftarlar, hemşerilerimizin evlerine konuk olduğumuz iftarlar, Kültür Park’da yapmış olduğumuz etkinlikler, Şehit Fethi Sekin Mesire Alanı’nda ki iftarlar Elazığlı bambaşka noktaya getirdi. Elazığ’da otobüs seferleri dünden itibaren ücretsiz olarak devam ediyor. Bayram boyuncuda bütün ekiplerimiz hemşerilerimizin güzel şekilde bayram geçirmesi için gayretlerini sürdürecekler. Bundan 3 Ramazan bayramı öncesi Vali beyle birlikte bayramı burada kutlamıştık. İki buçuk yıllık çalışma süresince güzel bir birliktelik yaptık. Birlikte çalışma kültürünü ortaya koyduk. Elazığ’a güzel hizmetleri oldu. Onun adına seviniyorum, Van gibi bir şehre Vali oldu. Kendi adıma üzülüyorum, birlikte çalıştığımız bir yakınımızı Van’a göndermiş olduk. Elazığlı kalbinde taht kuranları hiçbir zaman unutmaz. Valimizde inanıyorum ki hemşerilerimizin hepimizin gönlünde taht kurdu. Ben yeni görevinde başarılar diliyorum. Bütün hemşerilerimin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.  

BAŞKAN ALAN: ADAM GİBİ ADAMDI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan; “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan bayram namazını kılmayı bizlere nasip etti. Tüm Elazığlı hemşerilerimin bayramlarını kutluyorum. Şehit ailelerinin bayramlarını kutluyorum. Ayrıca yaklaşık iki buçuk yıldır birlikte çalıştığımız valimizi Van’a uğurluyoruz. Biz valimizden razıyız. Allah valimizden razı olsun. Sayın Valimiz adam gibi adamdı. Biz Elazığlılar olarak üzülüyoruz, Vanlılar da sevinsin, böyle bir yiğit adam böyle bir kahraman hümanist bir insan Van’a gittiğinden dolayı onlarda ne kadar sevinseler azdır. Tüm hemşerilerimizin tekrar ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!