İlim Yayma Cemiyeti Yetim Komisyonu yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayırsever bir işadamının katkısı ile bin çocuğa bayramlık aldı.

Yapılan yardımlar hakkında bir değerlendirme yapan Elazığ İlim Yayma Cemiyeti Yetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Neslihan Demir, bayramların fakir ve muhtaçların yüzünün gülmesiyle daha bir bayram haline geldiğini söyledi.

“YETİME, FAKİRE VE MUHACİRE MERHAMET ETMEK ZORUNDAYIZ”

Demir, “Elazığ İlim Yayma Cemiyeti Yetim Komisyonu bu bayramda yetimleri, fakirleri ve muhacirleri unutmadı. Yetim komisyonumuz 500 yetim, 300 fakir ve 200’ü muhacir olmak üzere toplamda 1000 çocuğa bayram kıyafeti alarak bu yavrularımızı bayram öncesi sevindirdi. Sloganı “mutlu olmak istiyorsan mutlu et” olan yetim komisyonumuz şunu çok iyi biliyor ki yetimin başı okşandıkça fakirin gözyaşı silindikçe ve muhacire ensar oldukça bayramlar gerçek anlamıyla bayram olur. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor; yeryüzündekilere merhamet edin ki gökyüzündekilerde size merhamet etsin. Rabbimizin bizlere merhamet etmesini istiyorsak; yetime, fakire ve muhacire merhamet etmek zorundayız” dedi.