Elazığ Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bayram nedeniyle yoğunlaşacak cami, mezarlık, havalimanı, gar ve terminal gibi hassas bölgeler ile alış-veriş merkezleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi amacıyla yapılacak denetimler artırılacaktır. Yaya devriye olarak oluşturulan ekiplerimiz, sorumluluk alanlarında meydana gelebilecek hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, otodan hırsızlık vb. konuları hassasiyetle takip edileceklerdir diye belirtildi.

“TÜM TEDBİRLER TAMAM”

 Açıklamada Kurbanlık hayvan satış noktalarının da sık sık kontrolü sağlanacağı belirtilerek, satıcılar sahte para ve dolandırıcılık konularında bilinçlendirilecek ve özellikle geceleri hayvan hırsızlığına yönelik gerekli tedbirler alınacaktır. Bayram nedeniyle, yoğunlaşacak şehir içi ve şehirlerarası trafiğin tanzim ve güvenliğini sağlamak amacıyla trafik ekiplerimizin sayısı artırılarak, terör olayları başta olmak üzere suç ve suçluyla mücadele kapsamında şüphe edilen sürücülerin kimlik sorgulaması yapılacak, muhtemel terör eylemlerine karşı araçların kontrolü dâhil, güvenlik tedbirleri en üst düzeyde alınacaktır. Bayram öncesi ve süresince ilimiz şehir içi ana güzergâhlar başta olmak üzere şehirlerarası karayollarında trafik kontrolleri süresiz devam edecektir. Karayollarında radar, emniyet kemeri, kırmızı ışık, takoğraf, fazla yolcu-yük ve alkol denetimleri yapılacaktır” şeklinde bildirildi.

24 SAAT VATANDAŞIN HİZMETİNDE OLUNACAK

Araç sürücülerinin uykusuz yola çıkmamaları konusunda da vatandaşı uyaran Elazığ Emniyet Müdürlüğü “ hız sınırlarına riayet etmeleri ve mutlaka emniyet kemerlerini takmaları konusunda ekiplerimizce uyarılarda bulunarak farkındalık yaratılmaya çalışılacaktır. Elâzığ Emniyeti olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, bayram süresince mevcut ekiplerimize ilaveten ekipler oluşturularak daha hassas ve yoğun bir şekilde görev ifa edilecektir. 155 Polis İmdat hattı ve 241 10 00-01-02-03 no’lu telefonları ile istek ve şikâyetleri değerlendirmek üzere Bayram boyunca da 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır” diye aktardı.