Daha ilk bölümünde büyük bir ses getiren “Kimim Ben” programı Kanal Fırat ekranlarında yayına başladı.

Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Kimim Ben” programında konuklar hayat hikayelerini anlatıp, daha önce konuşmadıkları ve merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Özellikle yaz sezonuna damga vuracak olan programın konsepti de izleyiciler tarafından tam not aldı. Program hafta içinde Salı ve Cuma akşamları saat 21.00’da yayınlanacak.

İLK KONUK BEHÇET SUSMAZ OLDU

Programın ilk konuğu Elazığ Eski Belediye Başkanı ve Elazığ Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Behçet Susmaz oldu.

NASIL GÖREVDEN ALINDIĞINI AÇIKLADI

Hayat hikayesini anlatan Behçet Susmaz 1980 darbesinde görevden nasıl alındığını da açıkladı.

“KOMUTANA ‘ALLAH HAYIRLI UĞURLU ETSİN PAŞAM’ DEDİM”

Susmaz, “Gece radyoyu açtım, Estergon Kalesi söyleniyordu. Hanıma ‘işler karışık, Estergon Kalesi söyleniyor. Hakkınızı helal edin. Bu ihtilal türküsüdür’ dedim. Hanım da ‘ağzını hayra aç’ dedi. Bir saat geçmedi, kapı çalındı. Bir Üsteğmen, ‘sayın başkan kolordu komutanımız sizi bekliyor’ dedi. Anladım zaten. O arada birkaç arkadaşı da dikkatli olmaları için aradım. Gittik komutan ‘silahlı kuvvetler iktidara el koymuştur. Siz bütün belediye başkanları ve milletvekillerinin, siyasilerin görevlerine son verilmişti. Siyasi partiler kapatılmıştır’ dedi. Ben de ‘Allah hayırlı uğurlu etsin paşam’ dedim. Komutan ‘sizi evinize tekrar gönderiyoruz. 3 gün dışarı çıkmayın. Telefonla görüşmeyin. Arayan olursa cevap vermeyin istirahat edin’ dedi bana” ifadelerini kullandı.

“BİR KURTULUŞ OLARAK GÖRÜLDÜ”

İtiraz edilmedi mi sorusuna cevap veren Behçet Susmaz, “terörden milletin canı yanmış. Öyle bir şey hazırlandı ki millet ihtilali bekledi. Alkışlarla karşıladı. Bir kurtuluş olarak görüldü. Öyle bir imaj yaratıldı kafalarda” dedi.

“BENİ GÖREVE İADE ETMEDİLER”

Kolordu komutanının bir süre sonra kendisini tekrar aradığını anlatan Behçet Susmaz, “Paşa 3 – 4 gün sonra beni tekrar aradı. ‘Behçet bey sizden bir istirhamım var. Bir Albay tayin ettik belediyeye. Bu işleri yapamıyor. Sıkıntılar var tecrübesi yok bu konuda. Bizim bu arkadaşımıza yardımcı olabilir misiniz?’ dedi. Ben de ‘kusura bakmayın paşam. Ben belediye başkanlığı yapan birinin emrinde çalışamam, o da benim emrimde çalışamaz. Tecrübeli birini bulun’ dedim. Sonra bazı belediye başkanlarını iade ettiler ama beni göreve iade etmediler” şeklinde konuştu.

Elazığ Eski Belediye Başkanı Behçet Susmaz, Elazığ Belediyesi’nde neden meclis üyesi olduğunu ve sürecin nasıl geliştiğini de anlattı.

VİDEO: