Elazığ Atatürk Stadyumunun yeniden yapımı için bugün ihaleye çıkılacağı açıklanmıştı.

Beklenen ihale saat 14:30’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda başladı. İhale için 41 firma dosya alırken, 16 firma ihaleye katıldı.

İlimize yapılması düşünülen ancak yıllardan buyana bir türlü somut adımın atılamadığı yeni stadyum konusundaki polemik, nihayet sona erdi.

Kuzey Kale Arkası Tribünleri’nin geçtiğimiz yıl Nisan ayı’nda koltuklarının sökülmesinin ardından 9 Ekim 2017 tarihinde yıkım çalışmaları başlatılmış ve buna rağmen o tarihten buyana hiçbir ilerleme sağlanamamıştı.

21 Mayıs’ta açıklanan ihale tarihi ile Elazığ’a yapılması planlanan yeni stadyum için en somut adım atılırken, kamuoyunun merakla beklediği ihale Başkent Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplam 41 şirketin dosya verdiği ihaleye, kriterlere uygun 15 şirket kabul edilirken, 2 firmanın da başvurusu iptal edilince ihalede toplam 13 firma yarıştı.

Yaklaşık maliyeti 167 Milyon 457 Bin 819 TL, Sınır değeri ise 126 Milyon 560 Bin 971 TL olan Elazığ Stadyumu için en makul teklifi veren şirket Elazığ firması olan MYS Yol Yapı 128 Milyon 368 Bin TL bedel ile kazandı.

Alınan bilgilere göre, ihale sonrasında 15 günlük itiraz süresi bulunduğu öğrenilirken, bu sürecin bekleneceği ve ardından çalışmaların hızlı bir şekilde başlatılacağı kaydedildi.