Birevim Elazığspor-Kardemir Karabükspor karşılaşmasının ardından Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk ve Elazığspor Teknik Direktörü Sefer Yılmaz açıklamalarda bulundular.

ÖZTÜRK: BURADA O OYUNCU ÖNCE KENDİNİ SATMAK İÇİN UĞRAŞACAK

Birevim Elazığspor’da kulüp başkanı Selçuk Öztürk, “Dünden belli de terapi yapıyoruz. Çağırdık tek tek birer birer ikişer ikişer ‘kardeşim küçümsemeyin bu takımı.’ Karabük küme düşe bilir kapanma noktasını yaşayabilir o bizi ilgilendirmez. Burada o oyuncu önce kendini satmak için uğraşacak. Bizim hocamıza bile kendini satmak için uğraşacak. Yani canla başla oynadılar. Genç geçen seneden gelen kadro bir arada oynamışlar” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BU MESLEĞİ SEÇMİŞSEN KENDİ TARAFTARIN KARŞISINDA TEPKİ ALMAYI DA GÖĞÜSLEYECEKSİN

Başkan Öztürk, “Ömer Yıldız’ın affedilecek yanı da yok. Kimse kusura bakmasın. Benim Ömer’e gösterdiğim ilgiyi kendi oğluma göstermiyorum. Herkes haddini bilecek. Şimdi burada bu mesleği seçmişsen kendi taraftarın karşısında tepki almayı da göğüsleyeceksin. Biz başkanlığı seçmişiz. Biz zamanı geldi istifaya çağrılmadık mı biz tepki görmedik mi? ne yaptık biz seyirci ile mi dalaştık? Usulü ile oturulur çağırırsın tribün liderlerini olaylar soğur ‘hayırdır neyin tepkisi neydi’ dersin bitti. Biz burada sokak çocuğu oynatmıyoruz. Hepsi bu memleketin çocuğu gençler onlarda haddini bilecek bende gereğini yapacağım zaten. Maçın huzurunu bozanlardan biri de Ömer. Benim ona sabrettiğimi babası sabretmemiştir. Dün aldım 25 dakika konuştum. Yani biz bu kadar konuşuyorsak özverili hareket ediyorsak senin taraftarla ne işin var” şeklinde konuştu.

YILMAZ: BUGÜN BİRDE EKSTRA HAVA SICAKLIĞI VARDI

Birevim Elazığspor Teknik Direktörü Sefer Yılmaz, “Böyle maçların zor olduğunu iki gündür futbolcu arkadaşlara yaptığımız toplantılarda söyledik. Keşke söylemeseydik bütün söylediklerimiz başımıza geldi. Çünkü maç başladıktan sonra tekrar konsantre olmak çok zor. Karabükspor’un içinde olduğu sıkıntılar bugüne kadar puan alamaması otomatikman futbolcular maç başlayana kadar konsantre olamıyor. Bugün birde ekstra hava sıcaklığı vardı. Birde böyle sıcak bir havada golleri yedikten sonra maçı çevirmek çok zordu. Tabi değişik etkenlerde vardı. Bugüne kadar her maçtan sonra övdüğümüz seyircilere de sitem etmek istiyorum. Sonuçta maçın başında Elazığlı bir kardeşimiz çıkmış Elazığspor formasını terletiyor. Protesto var. Yani bir 90 dakika biter ondan sonra yapılacaksa protesto yapılır yani maçın başında herkesin moralini bozuyorlar. Sonuçta Elazığlı bir kardeşimiz. Yapılmaması gereken şeyler. Hepimizin başına gelen şeyler ama bunların Elazığspor’a hiçbir faydası yok. İkinci yarı oyunu kurtarmak için uğraştık ama havanın sıcak olması ekstra bir performans harcamamız maçın sonlarında yorulmamıza neden oldu . Maç bittikten sonra çıkan kadroyla ilgili yorumlar yapılır. Bende belki de pişman oldum. Kadir de orta sahada 3 haftadır takımın en etkili oyuncusu. Onu geri çektin mi orta sahada bir sıkıntı var. Murat Ceylan’ın da sakatlığı var. Hiç idmana çıkmamıştı. Normal de bugün oynatmayacaktık mecbur kalınca soktuk oyuna. Orta sahanın düzenini bozmamak için öyle bir düzene geçtik. Tabi oda genç bir arkadaşımız tecrübesiz bir arkadaşımız. biraz sıkıntı yaşadı ama devrede değiştirdik” dedi.