Son günlerde Pazar fiyatları hem ülkenin hem de Elazığ’ın gündeminde.

Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz da zabıta memurlarıyla birlikte Yazıkonak Beldesi’nde kurulan pazarı ziyaret etti ve fiyatlarla ilgili incelemelerde bulundu. 

“VATANDAŞ TEZGAHTAN ÜRÜNÜNÜ SEÇECEK”

Başkan Ayaz’ın pazarcı esnafına ilk uyarısı ürün seçme konusunda oldu. Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Ayaz, vatandaşların ürün seçme hakkının olduğunu belirtti. Ürün seçmeye müsaade etmeyen pazarcının tezgahını pazardan kaldırtacağını söyleyen Belediye Başkanı Aydın Ayaz, “kimse vatandaşı mağdur etmesin” dedi.

FİYATLARI KONTROL ETTİ, TUTANAK TUTTURDU

Başkan Ayaz pazarda tezgahları tek tek gezerek fiyatları da kontrol etti. Pazarcı esnafını fırsatçılık noktasında uyaran Başkan Ayaz, tezgahtaki ürünlerin tek tek fiyatlarını kontrol etti. Ürünleri yüksek fiyattan satan esnafları tespit eden Başkan Ayaz, bunu yapan esnaflara tutanak tutturdu.

“FİYATLARA DİKKAT EDİLECEK”

Belediye Başkanı Aydın Ayaz, “Adam parasıyla mal alıyor. Seçerek alacak. Kimse vatandaşı mağdur etmeyecek. Fiyatlara dikkat edilecek. Hizmet sektöründe fırsatçılık yapılmaması, haksız kazanca ve halk ile diyalogda takınılan üsluba dikkat etmek gerek. Empati kurmak pazarcının takınacağı davranışları arasındadır. Hatta her insanın yapması gereken davranışlar arasındadır. Kendilerine ve ailelerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa, kendilerinin takınacağı tavır da öyle olmalı. Zor bir süreçten geçtik, halkın rızkına yüksek fiyatlarla engel olanlara, fırsat vermeyeceğiz. Bizlerde ekiplerimiz ile bugün pazarcılarımızdan problemli olanları tesbit ederek gerekli işlemlere tabi tuttuk. Amacımız pazarcılarımızın rızkına sebep olmak değil, bilakis daha dikkatli olmalarını sağlamak. Ama bu tür davranışları sergilemeye devam edecek olurlarsa illa haklarında gereken yapılır. Devlet her zaman halkının yanında, haksız kazancı sadece kul değil, Allah dahi kabul etmez” dedi.

MERKEZDEKİ PAZARLARDAN DA ŞİKAYET VAR!

Elazığ şehir merkezindeki bazı pazarlarda ürünlerin üzerinde etiket olmaması fiyatların yüksek yazılması ve ürün seçim izni verilmemesi vatandaşlar tarafından yapılan şikayetler arasında.