Beldenin Hem İmamı Hem "Gönül Doktoru" Oldu

Elazığ'da Yurtbaşı Merkez Cami İmamı 42 yaşındaki Oktay Demir, din görevinin yanı sıra sunduğu destek ile 20 çocuk ve gencin madde bağımlılığından kurtulmasına, sigarayı bırakmasına vesile oldu.

Beldenin Hem İmamı Hem "Gönül Doktoru" Oldu

Yurtbaşı Merkez Camisine 6 yıl önce imam olarak atanan, aynı zamanda Elazığ Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Manevi Destek İl Koordinatörlüğü görevini yürüten Oktay Demir, evladı madde bağımlısı olan bir annenin feryadından etkilendi.

Demir, imamlık yaptığı beldede din görevinin yanı sıra madde bağımlısı olan gençlere ve çocuklara ulaşarak, onların yaşamına dokunmak, onları sosyalleştirmek için de çalışmalar yürüttü.

Bu çalışmalar için yaşanan mekan sıkıntısı da Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca camide 400 metrekarelik alanda kurulan semt kütüphanesi ile giderildi.

Kütüphanede kitap okuma, ders çalışma, bilgisayar ile tanışma, akranları ile kaliteli vakit geçirme, sorunlarını paylaşma imkanı bulan çocuk ve gençlerden 20'si madde bağımlılığından kurtuldu, sigarayı bıraktı.

Örnek çalışmaları ile herkesin takdirini toplayan Demir, beldede "gönül doktoru" olarak tanınıyor.

DEMİR: BAŞKA ANNELER DE BU DURUMA DÜŞMESİN DİYE ELİMDEN NE GELİYORSA GENÇLER İÇİN YAPTIM

Oktay Demir yaptığı açıklamada, “22 yıllık imamım. Mesleğimin son 6 yılını beldedeki dezavantajlı çocuklara adadım. Bundan sonra da bağımlılıkla mücadele için çalışacağım. Bu işi kendime görev edinmemin sebebi burada göreve başladığımda bir annenin oğlu için feryadı oldu. O anneyi görünce çok duygulandım. Başka anneler de bu duruma düşmesin diye elimden ne geliyorsa gençler için yaptım " dedi.

DEMİR: DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ İMKANI BİZLER İÇİN SEFERBER ETTİ

Demir, “Gençlerle ilgilenirken fiziki alana ihtiyaç duyduğunu fark ettim. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının cami içerisinde 400 metrekare alanda "Semt Kütüphanesi" kurarak bana teslim etti. Gençler bu alanda pek çok imkana sahip. İnternet ortamı, oyun konsolu, çok sayıda kitabın olduğu bir ortamda sosyalleşerek, etkinlikler yapıyorlar. Camiye çıkıp namaz da kılabiliyorlar. Devletimiz her türlü imkanı bizler için seferber etti" diye konuştu.

DEMİR: 6 YILDA BELDEMİZDE GÖNÜL DÜNYASINA DOKUNMADIĞIMIZ GENÇ KALMADI

Demir, görev yaptığı beldenin göç alan bir yapısı bulunduğunun altını çizerek, “Gençlerimizle ilgilenmeyip, onları görmezden gelirsek burada zararlı alışkanlıklar edinebilirler. Biz bu çocukların gönül dünyalarına dokunmaya çalıştık. Burası gençlerimizin ikinci evi oldu. 6 yılda beldemizde gönül dünyasına dokunmadığımız genç kalmadı. Bağımlılıkta ileri düzeydeki gençleri tedavi olmalarına ikna edip, tedavi olduktan sonra kurtulduklarını gördüm. Bunun dışında madde kullanmayan ancak o riski taşıyan bütün gençlere de ulaştık” açıklamalarında bulundu.

Demir, görev süresince 20 gencin bağımlılıktan kurtulmasına, sigarayı bırakmasına vesile olduğunu kaydetti.

BAYSAL: HAYATIM BURADA RENKLENDİ

Çocuklardan 15 yaşındaki Abdulkadir Baysal, “İki yıldır kütüphaneye geliyorum ve son derece mutluyum. Hayatım burada renklendi. Buraya gelince arkadaşlarımla sosyal ilişkilerim güçleniyor. Hayatımın ne kadar değiştiğini gördüm. Burası bir aile ortamı gibi. Daha önce ailem sürekli beni merak ediyordu. Ama buraya gelmeye başladıktan sonra ailem de rahat" ifadelerini kullandı.

AKDEMİR: BURASI DIŞARIDA BULAMADIĞIM BÜTÜN AKTİVİTELERİ KARŞILIYOR

14 yaşındaki İbrahim Akdemir de okuldan sonra ve hafta sonları bütün vaktini kütüphanede geçirdiğini dile getirerek, "Dışarıda boş vakit geçirmektense burada kitap okuyup, ödevlerimi yapmaktan daha mutlu oluyorum. Burası dışarıda bulamadığım bütün aktiviteleri karşılıyor " şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2019, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137