Belediye Başkan Adayı Çoban Ziyaretlerini Sürdürdü

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, önce partilileriyle buluştu ardından da mahallelerde düzenlenen toplantılarda vatandaşlarla projelerini paylaştı.

Belediye Başkan Adayı Çoban Ziyaretlerini Sürdürdü

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim çalışmalarına, Belediye Meclis üyesi adayları tarafından düzenlenen toplantıda işadamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Çoban ve iş adamlarının yanı sıra MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay ve İl Başkanı Semih Işıkver de katıldı. 

TAŞLIÇAY: EKONOMİK İSTİKRARIN VE BÜYÜMENİN ÖNCELİKLİ YOLU SİYASİ İSTİKRARDAN GEÇMEKTEDİR

Toplantıda ilk olarak konuşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, “16 Nisan referandumunda gerçekten rekor bir katılımla bu sürece verdiniz. Teşekkür ediyorum bu destekten dolayı. Salonda iş adamlarımızın olduğundan bahsettiler. Biliyorsunuz ekonomik istikrarın ve büyümenin öncelikli yolu siyasi istikrardan geçmektedir. Bugün Türkiye’de siyasi istikrarın sağlanmasından en büyük katkıyı sağlamış bir partinin yöneticisi ve milletvekili olarak yanınızdayım. Bu anlamda bu istikrarın taçlanması ekonomik atılımlarla mümkün olacaktır. Ben inanıyorum ki 24 Haziran’ın çok daha üst sonucunu alacağız Cumhur İttifakı olarak. Ekonomik istikrar noktasında da Bilal hocamın 9 yıllık bir yürüyüşü var ve bu süreçte dile getirdiği birçok projesi var. Özellikle 20 bin gibi bir istihdamdan bahsediyor. Bunun Elazığ için çok ciddi bir şey olduğunu düşünüyorum. Özellikle de kadınlarımız için çok farklı projeleri var ve bütün Türkiye’ye emsal olacağına inanıyorum. Bu anlamda sizlerin çok büyük katkısına ihtiyacı olacaktır. Ben bu katkıyı vermeniz temennisi ile kürsü almış oluyorum”dedi.

 ÇOBAN: MHP’NİN GENEL POLİTİKASI ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ADI ALTINDA ŞEKİLLENDİ

MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’da, “Bundan sonraki süreç sadece kaldırım belediyeciliği üzerine değil, ekonominin de biz zatî içinde olacağı bir belediyecilik anlayışını ele alacak. Bundan sonraki yönetimlerde ekonomi ile ticaret hayatı ile sanayici ile daha iç içe bir belediyenin bizi beklediğini biliyoruz. Yüksek Lisansımı “Mali İdarelerde” yaptım, doktoramı “Halkın Belediyelerden Beklentileri” konusunda yapıp, bu konuda binlerce makale ve ders kitapları olan biri ve 9 senedir sayın genel başkanıma teşekkür ediyorum bizleri takip etmişler. Şehrin her noktasında içinizde, sofranızda, evinizde, sokaklarda, kahvelerde, çay ocaklarında, köylerde, ilçelerde, beldelerde gördük ve izledik. Bundan sonraki belediye başkanı sürecinde tamam olarak bu odağa tutulduk; yönetim. MHP’nin genel politikası üretken belediyecilik adı altında şekillendi. Bu üretken belediyecilik adı altında şekillenen yeni modele ve beklentiye Elazığ’dan inşallah sesleneceğiz ve bizim stratejik planlarımız doğudaki 10 milyon kişiye, batıdaki 70 milyon kişiye örnek olacak”diye kaydetti.

Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban toplantının ardından MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay ve İl Başkanı Semih Işıkver ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi’ne giderek, mahalle sakinleriyle buluştu.

ÇOBAN: BİZİM ÖNCELİKLERİMİZ VAR

Prof. Dr. Bilal Çoban, “Şehrin bu durumundan memnun değilim diyenler için karşınıza geliyoruz. Aslında siyasetin bakış açısı budur. Bizde kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Diyoruz ki eğer şehrin bu durumundan memnun değilseniz bizde şunları şunları yapmayı planlıyoruz, bakın bizim önceliklerimiz var. Bizim işsizlik birinci sıradaki problemimizdir, alt yapı ikinci sıradaki problemimizdir, otopark gibi aşağı doğru gidiyor. Ben eğer kaldırımları bordo beyaz yapacağım, gelince kaldırımları değiştirince benim pencereden yukarı atmanız lazım. Artık belediyecilik anlayışı değişti. 20 bin kişiye istihdam sözü verdiğimde bunun alt yapısı tamamdır, neler yapılacağı bellidir, kooperatifçilik sistemi kullanılmıştır artık üreten bir Türkiye olmak zorundayız. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Artık biz üretmezsek ayakta durma şansımız yoktur. Artık biz hep beraber oturacağız, kim ne yapabiliyorsa bir adım atacak. Bunu bir doğan ilişkisine dönüştürmek istemem ama soğanı ya tavlada ya tarlada. Artık buna karar vereceğiz. Ya tavlada ya tarlada. Tavlada da bunun yöntemleri vardır, daha ucuza getirebilirsin, ama biz tarladaki soğanla ilgiliyiz” ifadelerini kullandı.

Bir sonraki ziyaret ise Hilalkent Mahallesi oldu.

ÇOBAN: O ÇOCUĞUN BABASI ALEVİYMİŞ, SUNİYMİŞ

Çoban, “Şuraya oturdum, bir çocuk uyuyor. Duvarda var, duvardan buz gibi bir soğuk vuruyor. Bu ortamdan daha fazla. Kafayı bir kaldırdım, acaba çocuğun kafası duvara değiyor mu, değiyorsa var ya çocuğun beyni sabaha kadar çeker alır o soğukluk. Yani değmiyor ama dedim abi biz o eve gittik, o çocuğun babasının hangi görüşte olduğu beni ilgilendirmiyor artık. Çünkü öyle bir an geliyor ki gidiyorsun, geliyorsun, yokluk görüyorsun, perişanlık görüyorsun. O çocuğun babası aleviymiş, suniymiş. Banane. Şu partili bu partili, biz kimsenin rızkını veren bir durumda değiliz. Rızkı veren Allah’tır. Biz bunla oynamayız” dedi.

Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban daha sonra MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, İl Başkanı Semih Işıkver ile birlikte Organize Sanayi Bölgesine giderek, tekstil fabrikasında çalışan kadınların günü kutladı.

Organize Sanayi Bölgesi’nin ardından heyet, Gazi Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın son durağı ise Gençlik Merkeziydi.

ÇOBAN: EĞER DAHA ALT LİGLERDEYSE BUNUN 1. LİGDE KALMASI ZORDUR

Çoban, “Hepimiz bununla ilgili mücadele ederiz, deriz ki Elazığspor 1. Ligde olsun ama buna bilim müsaade etmez.  Çünkü sizin ekonominiz 20. Ligdeyse 1. Ligde olamazsınız. Sizin üretiminiz 25. Ligdeyken 1. Ligde olmanız zordur. Sizin sanayiniz, turizminiz, tarım ve hayvancılığınız eğer daha alt liglerdeyse bunun 1. Ligde kalması zordur. Mümkün değil midir? Mümkündür. Para bulursunuz getirir dibine koyarsınız onu orada tutarsınız ama bu kalıcı olmaz. Bizimde amacımız şudur, burada bir bant oluşturmak, ekonomiyi biraz daha 1. Lige çekmek, turizmi, hayvancılığı biraz daha arttırmak, üst liglere taşımakta ve burada bir bant oluşturarak birbirini tamamlamasını sağlamak. Böylelikle sanatta, sanatçıda, sporda, sporcuda, takımlarda, herkesin kurtulacağı bir bant oluşturmak. Onun için Allah nasip ettiğinde 31 Mart’ı hepimiz gördüğümüzde, demokrasi şöyle çalışıyor, hizasını vatandaşlardan alıyor ve hepimizi 3 senede, seçim dönemlerinde hizaya çekiyor, tek tek içeriye alıp perdeyi kapatıyor. Önümüze bir tane sandık koyuyor, elimize bir tane mühür veriyor” açıklamalarında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 21:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137