Belediye Başkanı Şerifoğulları, Kanal Fırat Ekibiyle Birlikte Temizlik Yaptı

Kanal Fırat Televizyonu tarafından “Daha Temiz Bir Elazığ İçin Temizliği Seçin” sloganıyla başlatılan ve şehir genelinde farkındalık oluşturması amaçlanan temizlik kampanyası devam etti. Tarihi ve turistik değere sahip olan Hüseynik Mahallesi’nde gerçekleştirilen temizlik kampanyasına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da destek verdi. Başkan Şerifoğulları, Kanal Fırat Televizyonu personelleriyle birlikte çöp topladı.

Belediye Başkanı Şerifoğulları, Kanal Fırat Ekibiyle Birlikte Temizlik Yaptı

Elazığ genelinde temizliğin önemine dikkat çekmek amacıyla Kanal Fırat televizyonu ve www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi tarafından başlatılan temizlik kampanyası devam ediyor.

“Daha Temiz Bir Elazığ İçin Temizliği Seçin” sloganıyla yola çıkan Kanal Fırat Televizyonu personelleri önce turizm açısından büyük öneme sahip olan Sivrice ilçesi Hazar Gölü kıyısında temizlik çalışması yapılmıştı. Daha sonrada tarihi ve turizm değeri oldukça yüksek olan ancak yeterince ilgi göremeyen Harput’taki Buzluk Mağaraları bölgesinde temizlik çalışması yapılmış ve hem temizliğin önemine hem de buzluk mağaralarının değerine dikkat çekilmişti.

TEMİZLİK İÇİN BU KEZ TARİHİ HÜSEYNİK MAHALLESİ SEÇİLDİ

Kanal Fırat Televizyonu personelleri bu kez de eski adı Hüseynik olan Ulukent Mahallesi’nde temizlik yaptı. Hüseynik’in tarihimizdeki önemine dikkat çekmek ve turizme kazandırılmasını sağlaya bilmek adına özellikle Hüseynik Mahallesi’nin seçildiği kampanyaya Elazığ Belediyesi’nden de önemli bir destek geldi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI FARKINDALIK İÇİN ÇÖP TOPLADI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başlatılan kampanyaya destek vererek Kanal Fırat Personelleriyle birlikte Hüseynik Mahallesi’ne gitti ve orada temizlik çalışmalarına katıldı. Şehir genelinde insanların çevreye karşı daha duyarlı olmalarının amaçlandığı bu sosyal sorumluluk projesinde Başkan Şerifoğulları tarihi Hüseynik Mahallesi’nde çöp topladı.

Sadece yapmış olduğu yayınlarla değil sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan Kanal Fırat Televizyonunun bu kampanyası da şehir genelinde büyük ses getirdi.

KAMAÇ: BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Temizlik çalışmasının ardından açıklama yapan Kanal Fırat Televizyonu Spor Koordinatörü ve TSYD Elazığ İl Temsilcisi Coşkun Kamaç, temizliğin önemine dikkat çekti ve kampanyaya destek veren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti. Kamaç, “Kanal Fırat Televizyonunun, elazigsonhaber.com internet sitesinin ve medya grubumuzun başlatmış olduğu bu organizasyonda farkındalık oluşturma adına bugün Elazığ’ımızın önemli turizm mahallelerinden Hüseynik’i, Ulukent’i seçtik ve burada Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları da bizim yapmış olduğumuz projeyi destekleme adına bizimle birlikte zaten başkanımızın seçim öncesinde bir sloganı vardı ‘şehrimizi birlikte yöneteceğiz’ demişti. Biz de sayın başkanımızın belki de en önemli, şehrimizin, insanlığın yapması gereken en önemli iş olan temizlik konusuna vurgu yapma adına bugün buradayız. Sağ olsun belediye başkanımız da bizim kampanyamızı destekleme adına vaktini bizimle birlikte geçirdiği için kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz. Umarız ve dileriz ki her zaman da söylüyoruz; temizlik çok önemli bir şey. Dinimizde de var, hadis var. Dolayısıyla herkes kendi evinin önünü süpürdüğü taktirde inanın belediyelere, beldelere hiç kimseye ihtiyaç kalmadan Elazığ’ımız, şehrimiz temiz kalır. Bizim sloganımızda zaten ‘temiz bir çevre için temizliği seçin’ diye bir soğanımız vardı. Ben başkanımıza bize katkı sağladığı için, destek verdiği için teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

DİLAVER: HÜSEYNİK TARİHİMİZ AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEME SAHİP

Kanal Fırat Haber Spikeri ve Elazığsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver, temizlik kampanyasıyla birlikte Hüseynik Mahallesi’nin de tarihine dikkat çekmek istediklerini söyleyerek “Medya grubumuz olarak Elazığ’da farkındalık oluşturmak adına geçtiğimiz süreç içerisinde bir temizlik kampanyası başlattık. Önce Sivrice’yi temizledik ardından Harput’ta Buzluk Mağaraları bölgesinde temizlik yaptık. Bugünde Hüseynik Mahallesi’ni tercih ettik. Çünkü Hüseynik Mahallesi Elazığ’ın turizmi açısından ve Elazığ’ın tarihi açısından oldukça öneme sahip. Bugünkü temizlik kampanyasında da Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları da bizi yalnız bırakmadı. Birlikte yönetim anlayışıyla zaten göreve gelmişti ve bugünde özellikle insanlarımızın daha temiz bir toplumda yaşamaları için farkındalık oluşturduğumuz bu kampanyaya Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ekibi de destek verdi. Başkanımızla birlikte bugün Hüseynik Mahallesi’nde temizlik çalışması yaptık. Burada önemli olan şey hep birlikte şehrimizi temiz tutmamız gerekiyor. Tüm vatandaşlar, tüm yaşayan herkesle birlikte el ele vererek daha temiz bir Elazığ olacağına inanıyorum. Ben bir kez daha Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’na ve ekibine bizlerle birlikte olduklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞAN: TEMİZLİK HER ŞEYDEN ÖNCE İMANDAN GELİR

Kanal Fırat Haber Spikeri Elif Doğan; kampanya ile birlikte Elazığ’da farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek “Bu kampanyayla amacımız Elâzığ da bir farkındalık oluşturarak herkesin kapısının önünden başlayarak tam bir temizlik seferberliği oluşturmaktı. Dalga dalga da yayıldığımızı düşünüyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ekibiyle birlikte bizlere eşlik ettiler. Elbette ki arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi tam bir birlikte yönetimin aslında en güzel örneklerinden bir tanesi. Bizler basın mensupları olarak şehrin görsel anlamda bir şeylerini aktarmaya çalışırken aslında yerel yönetimlerin başında ki insanların da bu çalışmalara katkı sunması elbette ki toplumda çok daha büyük yankı oluşturması, olumlu anlamda çalışmaların yapılacağına bir işarettir. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ekibine çok teşekkür ediyoruz ve bir çağrıda bulunmak istiyorum, temizlik her şeyden önce imandan gelir. İslam’ın en güzel örneklerinden bir tanesi budur. Lütfen herkes önce kendi kapısının önünden başlayarak cadde ve sokakları temiz tutarsa hem belediyemizin temizlik işleri ekiplerinin işleri daha kolaylaşır hem de daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamış oluruz” şeklinde konuştu.

AY: KARINCA KARARINCA BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kanal Fırat Haber Spikeri Canan Gedik Ay, tüm vatandaşların temizlik konusunda daha dikkatli olması gerektiğini belirterek “Medya grubumuzun başlatmış olduğu “Temiz Bir Elazığ İçin Temizliği Seçin” Kampanyası kapsamında ilk durağımız Sivrice idi daha sonra Harput, Buzluk Mağaralarında çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bugün de Ulu kent Mahallesi eski adıyla Hüseynik’deyiz. Bu kapsamda çalışmalarımıza destek veren Elazığ Belediye Başkanımız ve ekibine bir kez daha medya grubum adına buradan teşekkür ediyorum. Bizler karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama tabi ki bu seninle, benimle, onunla olabilecek bir iş değil. Her gördüğümüz çöpü alıp bir çöp kutusuna atmak, temiz bir çevreyi yaratmak demektir. Buradan tüm Elazığlı vatandaşlarımıza hep birlikte el ele temiz bir Elazığ için daha fazla dikkat edelim. Kapımızın önünü temiz tutalım. Gördüğümüz her çöpü çöp kutusuna atalım” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: TÜM HEMŞERİLERİMİZİN SORUMLULUK ALMASI LAZIM

Kanal Fırat Televizyonu tarafından başlatılan temizlik kampanyasına destek olduklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları “Çevre bilinci oluşturmak, temizlik konusunda farkındalık oluşturma adına Kanal Fırat ve elazigsonhaber.com ailesinin başlatmış olduğu daha temiz Elazığ kampanyasına bizler bugün destek verdik. Sizlerle birlikte Hüseynik Mahallemizde temizlik yaparak sizlerin kampanyasına destek olmaya çalıştık. Tabi temizlik konusu belediyemizin asli görevlerinden bir tanesi. Ekiplerimiz temizlik birimlerimiz 7 gün 24 saat gece gündüz demeden çalışıyor, ilimizi temizlemeye çalışıyor. Ama sizlerin de ifade ettiğiniz gibi sadece Elazığ Belediyesi’nin yapması gereken bir olay değil. Tüm vatandaşlarımızın, tüm hemşehrilerimizin sorumluluk alması lazım, bilinçli olması lazım. Şehrimizi kirletmemesi lazım. İllaki belediye ekiplerimiz temizleyecek ama vatandaşlarımız da bilinçli olursa çok daha temiz bir Elazığ’a kavuşacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: KANAL FIRAT TELEVİZYONU’NA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Başkan Şahin Şerifoğulları, “Bu noktada Kanal Fırat Televizyonu ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel bir çalıma, çok güzel bir etkinlik. Daha önce Sivrice’de akabinde Harput’ta ve bugün de Hüseynik de yapmış olduğunuz çalışmalar bundan sonraki süreçte de devam edecektir biliyoruz. Bu noktada bizlerin birlikte bu şehri yöneteceğiz ilkesiyle çıkmış olduğumuz bu yolda sizlere her daim destek olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. “Temizlik imandandır” Hadis-i Şerifine nail olabilme adına vatandaşlarımızın biraz daha bilinçli olması lazım. Bizlerin işlerini kolaylaştırması lazım. Bu noktada bir kez daha bütün hemşehrilerimize buradan saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. Daha temiz Elazığ sloganı ile başlatmış olduğumuz bu çalışmaya kendilerini desteğe davet ediyoruz ve sizlere de sonsuz şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

“HÜSEYNİKTEN ÇIKTIM ŞEHER YOLUNA” TÜRKÜSÜ DE SÖYLENDİ

Yapılan açıklamaların ardından tarihi Hüseynik Mahallesi’nde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Kanal Fırat personelleri “Hüseynik’ten çıktım şeher yoluna” türküsü de seslendirildi.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 22:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 5 yıl Önce

ELLERİNİZE SAGLIK,ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.

EL_AZİZ
EL_AZİZ - 5 yıl Önce

GÜZEL BİR ÇALIŞMA BU ÇALŞMAYI BAŞLATANDAN KATILANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN HERKES TEMİZLİĞE DİKKAT ETMELİ ELAZIĞIN MERKEZ NÜFUSU 350 000 KABUL EDERSEK HERKES BİR ÇÖP ATARSA 350 000 ÇÖP EDER BUNU TEMİZLEMEK İÇİN EN AZ 3000 PERSONEL Bİ O KADARDA EMEK GEREK ONUN İÇİN HERKES TEMİZ OLSUN ÇÖPLERİNİ ÇÖP KUTULARINA ATMALI

Nihat
Nihat - 5 yıl Önce

Örnek bir davranış,n Kanal Fırat ekibi büyük bir örnek davranış ve sosyal duyarlılık ve çevre bilinci çalışması yapmışlar, Belediye Başkanını da ayrıca kutlamak lazım bence sözler yerine davranış ve yapılan daha kalıcı etkiye sahip, bu arada resimlerde görünen Hüseynik ve Çatalçeşmede ki eski Harput evleri restore edilerek Turizme kazandırılmalı

SIRADAKİ HABER

banner137