Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bayram öncesi yazılı bir açıklama yaptı.

“BAYRAM ÖNCESİ KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILDI”

Ramazan Bayramı öncesinde bir dizi çalışmayla şehrin bayrama hazırlandığını ifade eden Başkan Yanılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;Elazığ Belediyesi olarak bayram öncesinde rutin hizmetlerimizin yanı sıra Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından camilerimiz ve türbelerimizde hem kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi, hem de bu mekanlar gül suyu ile kokulandırıldı. Vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan çeşmeler, parklar ve otobüs duraklarında buharlı temizlik araçlarımızla hijyen çalışması gerçekleştirildi. Cadde ve sokaklarımızda bayram öncesi kapsamlı temizlik çalışmaları yapıldı” denildi.

Ayrıca açıklamada, “Kısa bir süre önce hizmete sunduğumuz ELBÜS’lerimiz başta olmak üzere, yine kısa bir süre önce Elazığ Belediyesi Ulaşım AŞ bünyesine alınmış olduğumuz halk otobüslerimiz de bu bayram resmi araçlarımızla birlikte ücretsiz yolcu taşımacılığı hizmeti sunacaklar” ifadeleri yer aldı.

“NÖNETÇİ EKPİLER GÖREV BAŞINDA”

Öte yandan yapılan açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından da şehrin dört bir yanında sivrisinek, sinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildiği belirtilerek, Halk sağlığının korunması ve güvenli alışveriş adına Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizde şekerleme üretimi ve satışı yapan üretim noktaları başta olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapılan fırın, pastane, lokanta, şarküteri, manav

vb. işyeri ve imalathanelere yönelik titiz denetimlerde sürdürüldü” denildi.Bayram süresince Belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için nöbetçi ekiplerin görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Yanılmaz, “Vatandaşlarımız bayram süresince taleplerini, Alo 153 Beyaz Masa, 0543 23 23 153 nolu WhatsApp hattı ile ilgili birimlerimize iletebilecekler. Yine su arıza ve kanalizasyon hizmetlerimiz de nöbetçi ekiplerimiz tarafından sürdürülecektir” dedi.