Elazığ Belediye Meclisi şubat ayı toplantıları ilk oturumu ile başladı.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda MHP’li Meclis Grubunun, Necmettin Erbakan Bulvarı ile ilgili meclise sunduğu gündem dışı maddeler oylanarak, gündeme alınması kararlaştırıldı.

Ardından gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil, Pertek yolu üzerinde yapılması planlanan cenaze istasyonunun başka bir alanda kurulmasını talep etti.

Yeşil’in değerlendirmesinin ardından konuşan Başkan Şerifoğulları, cenaze istasyonunun yerini uygun bulduğunu ifade etti.

Daha sonra MHP’li Meclis üyesi Alpay Gökçe söz alarak, Necmettin Erbakan Bulvarı’nda meydana gelen kazalarla ilgili görüşlerini bildirdi.

Başkan Şerifoğulları, bulvarda düzenleme yapacaklarını kaydetti.

Toplantıda imar komisyonuna havale edilecek gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Meclisin gündemini ise, belediyenin hizmetlerinden alacağı katılım payları meşgul etti.

MHP’li Meclis üyeleri, Elazığ Belediyesi tarafından 2015 ve 2020 yılları arasında yapılan kaldırım yenilenmesi, yeniden kanal ve su hattının çekilmesi, açılan yollar ve yolların sökülüp tekrar yenilenmesinin maliyetinin mevcut yol cephesi olan parsellerden kanunun göstermiş odluğu emlak vergi esasına göre herhangi bir tutar talep edilmemesiyle belediyenin zarara uğratıldığını belirterek, alınan kararın kanunu dayanağının olmadığını belirterek, mevzuata uygun hale getirilmesini istedi.

Uzun süre görüşülen gündem maddesi ile ilgili MHP’li meclis üyeleri, vatandaştan verilen hizmetlerden ücret alınmasını isterken, Başkan Şerifoğulları da, “Elazığ halkı doğru bir karar vererek bizi seçmiş” dedi.

Şerifoğulları’nın sözünün ardından söz Cumhur ittifakına geldi.

Meclisin bir diğer gündem maddesini ise Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti’nin meclise sunduğu; Elazığ basınında önemli yer tutan basın mensuplarının, şehrin cadde ve sokaklarına verilmesi ile ilgili dilekçe görüşülerek, karara bağlandı.

VİDEO