Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantılarında Orta Hasarlı Binalar Gündeme Geldi

Elazığ Belediye Meclisi, 2020 yılının son ayının toplantılarına başladı. Toplantının gündemini orta hasarlı konutlar oluşturdu.

Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantılarında Orta Hasarlı Binalar Gündeme Geldi

Elazığ Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı.

Aralık ayı toplantılarının ilk oturumuna Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlık yaptı.

Toplantıda gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz, imar planı ile ilgili görüşlerini dile getirerek, depremin ardından yapılaşma ile ilgili sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Evleri orta hasarlı olan binaların sakinlerinin sağlıklı bilgi alamadığını ifade eden Susmaz, belediyede vatandaşın sorulara cevap bulabileceği bir birimin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Başkan Şerifoğulları, orta hasarlılarla ilgili konutların güçlendirilmesi ile ilgili çok net bir karar olduğunu, bu zamana kadar belediyeye bir güçlendirme başvurusunun olmadığını belirtti..

Toplantı imar komisyonu raporlarının görüşülmesi ile devam etti..

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Aralık ayı toplantıları sona erdi.

VİDEO

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 3 yıl Önce

Üç senedir tv lerde söylüyorum. Bu imar planı ile şehrin merkezi yerindeki hasarlı binaları yeniliyemesseniz çünkü arsanın büyük kısmı yola gidiyor. Planın değişmesi lazım

Mustafa Çekim
Mustafa Çekim - 3 yıl Önce

Bu belediye başkanı yaptıkları imar planının rezil bir plan olduğunu ve vatandaşı mağdur ettiğini ya bilmiyor ya da vatandaş ile dalga geçiyor. Orta hasarlı binamızı plandan sonra yapamıyoruz. Hakkımızı kesmişler ortada arsa kalmamış.

23
23 @Mustafa Çekim - 3 yıl Önce

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
1. SIRA ALİ ÖZCAN
2. SIRA GÜRSEL EROL
KÜÇÜK ORTAKLARA DESTEK VERSE GÖR SEN ŞENLİĞİ
ONDAN SONRA DİRİDA DUMBA DİRİDA DUMBA
İHANET 19 Z.D. VE SAZ ARKADAŞLARI SENDE ÇAL OYNA.

Musa Çamlı
Musa Çamlı - 3 yıl Önce

Bizim evimiz Orta hasarlı belediye imar planı arsamızı küçülttüğü için yeni bina yapamıyoruz. Belediye bu durumu çözmek için hiçbir şey yapmıyor. Malımızı elimizden aldılar. Düzeltmezler ise Cumhurbaşkanımıza bildireceğiz. Çözerse ancak o çözer

Hahın Adamı
Hahın Adamı - 3 yıl Önce

Orta hasar muhabbeti zulümdür. 1974 yapımı kırmızı tuğla binanın neyini güçlendirek? Gelen adamlar binanın içine girmeden orta hasar verip gittiler itiraz ettik yine aynı. Kendimiz yıkıp yapak desek arsa küçük izin verilmi. Yan binalar sağlam onlar da dahil olmazlar yeni bina dikmeye. Sonuç olarak oturik içinde :)

Kadir can
Kadir can - 3 yıl Önce

Orta Hasarlı binaları deprem kadarda Belediyenin imar revizyonuda yaptığı geri çekme kararı vurmuştur
Bu geri çekmeden dolayı ev çıkmıyor ve müteahhitler yanaşmıyor deprem orta hasarlı bina sahiplerini vurdu, belediyenin geri çekme uygulaması orta hasarlı bina sahiplerini vurdu SAHİPSİZ ELAZIĞ da insanlar perişan çaresiz SAHİPSİZ çıldırmak üzere

Çayda çıra muhtarını örnek alalım
Çayda çıra muhtarını örnek alalım - 3 yıl Önce

Çayda çıra Muhtarı geçen günde basına şikayetçi olduğu kurumlardan biri Elazığ beld ve Başkanıydı.Bugün ise Başkana teşekkür etmiş.çünkü o şikayetten sonra başkanla bi görüşme hemen yaptılar Alel acele.Mahallede bişey değişmedi görüyoruz o zaman bu muhtar niye teşekkür etti....Bakıyorum gazeteciler de aynı taktiği kullanıyor.Peki biz deprem mağdurları yani İmar mağdurları niye böyle davranamıyıruz?

Nihat
Nihat - 3 yıl Önce

Yeni imar yasası Mücahit yanılmazın ifratı olan İmar planı düzeltilirken çok olumlu düzenlemeler yapıldı ancak Vizyon projelerin önünün kesilmesi ile yeni planın tefriti oldu.

hüseyin
hüseyin - 3 yıl Önce

Behçet bey tv ye çıkıp halkın tlf dan katılımını da sağlayarak problemlere çözüm üretmesidir.bu imar planı ile bina yapacak arsa kalmıyor.şunu yapsa ona da razıyız.hali hazırdaki arsanın %50 sine bina yapıp geri kalanı yeşil alan olsun


SIRADAKİ HABER

banner137