Belediye Meclisi; Merakla Beklenen Yeni İmar Planı İtirazlarını Görüştü

Elazığ Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantılarının ikinci oturumunda askı süreci tamamlanan yeni imar planına yapılan itirazlar görüşülerek, karara bağlandı.

Belediye Meclisi; Merakla Beklenen Yeni İmar Planı İtirazlarını Görüştü

Elazığ Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantıları ikinci oturumu ile devam etti.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda askı sürecini tamamlayan yeni imar planına yapılan itirazlar görüşüldü.

“EN FAZLA İTİRAZ KAT ARTIŞINDAN”

İmar planı ile ilgili Denetim Komisyonu Başkanı Sami Güzel açıklamalarda bulunarak, yapılan itirazlar, retler hakkında bilgiler vererek, itirazların çoğunluğunun depremden en fazla etkilenen mahallelerden geldiğini söyledi. Güzel, itirazların en fazla, emsal, kat artışlarından geldiğini kaydetti.

Komisyon başkanının meclisi bilgilendirmesinin ardından ret edilen itirazlar, meclisin aldığı kararla toplu olarak oylamaya sunuldu.

“BEKLENTİLERİMİZ KARŞILANMADI”

Bu sıra da söz alan CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil, imar planında Feyzi Çakmak ve Yıldızbağları Mahalleleri için beklentilerinin karşılanmadığını belirterek, gündem maddesi ile ilgili çekimser olduklarını söyledi.

Yeşil’in değerlendirmesinin ardından Başkan Şerifoğulları, ağır ve orta hasarlı konutlara sağlayacakları yüzde 10 emsal artışının Feyzi Çakmak ve Yıldızbağları Mahallelerine de meclisten alınacak kararla sağlanabileceğini söyledi.

Şerifoğulları’nın talebinin ardından mecliste farklı görüşler oluştu. Arka arkaya yapılan açıklamalar meclisin tansiyonunu yükseltti.

Konuşmaların ardından ret edilen 4 bin 891 madde meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Ardından kabul edilen itirazlarla tek tek görüşülmeye başlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mahmut
Mahmut - 4 yıl Önce

Yaptığınız imar değişikliği ile Elazığ’ı sevmeyenleri ziyadesi ile memnun ettiniz, Elazığ’ı 4-5 katlı binalardan müteşekkil dip dibe, duvar duvara köy yaptınız. Malatya ile Diyarbakır yanında 3.cü lige ittiniz, helal size.

İzzet&mehmet
İzzet&mehmet - 4 yıl Önce

4 -5 Katta direten Elazığ Belediye Başkanlığı yönetimine hatırlatmak lazım, İnşaat Mühendisliği ile Jeoloji Mühendisliği diye Bilim dalları var, aklınızı başınıza toplayın bu şehri rezil etmeyin lütfen vicdanınızı dinleyin...

hoca
hoca - 4 yıl Önce

Cumhuriyet Mahallesi'nde (Bahçelievler) Beritanlılar olarak da bilinen eski deprem konutlarının orada (Yeşlkent'in altında) verilen 77 metrelik yapım izni neye göre verildi? Bunu soran olmadı mı? Etrafı 27 metre iken orası nasıl 77 metre? Birilerine peşkeş çekilmiş olabilir mi? Bütün sorulan soruların yerine bu soru bile yeterdi aslında..

Mehmet
Mehmet - 4 yıl Önce

Önceki imar Planlamasında birleştirilecek parseller 5 dönümü aşar veya bir ada halinde birleştirilen parsel olunca 8 kat imar verilerek modern siteler oluşturuldu, yeni dönemde hasetten mi, vizyonsuzluktan mi, cahillikten mi bundan vazgeçildi.... 4 kat diye kombin evi köy evi, Demir perde evi dayatıldı, olan Elazığ’a oldu,,.....

Hakan
Hakan - 4 yıl Önce

Ufku yok , vizyonu yok topluluklardan ne beklenir, aynı partinin bir önceki başkanının yaptığını bir sonraki belediye yönetimi bozdu. Sen ben davası, neticede kaybeden Elazığ....

Murat gül
Murat gül - 4 yıl Önce

Yazıklar olsun.karayolları karşısı 15 den 8 e düştü arka sokakta aynı adada 12 kat.deprem vurdu arkasından desteklediğimiz başkan daha beter ve inatçı tavırla vurdu yazıklar olsun.23 yıl çalıştım.güya araştırarak aldım.15 kata imarlı.ama ferman benim deyip depremin vurduğu bizlere birde belediyemiz vurdu.çok ama çok büyük vebal bir kalem oynatarak hakka girmek ne zalimce.

Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Doğukent dubleks evler 40 yaşına girecek hepsi yıkılmak üzere kim yıkıp ev yapabilir büyük arsalara sahip olan kooperatifleri park alanı otoparkları olan güzel siteler yapıp örnek yaşanılabilir bir mahalle yapılabilirdi.

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 4 yıl Önce

Yolların genişletilmesi yüzünden depremin vurduğu çoğu orta hasarlı binaların bulunduğu şehrin merkezi mahalle lerinde resmen yapılaşma durmuştur. Ya istimlak yap yada şuulandırma yap parselleri her ada bazında yeniden belirle. Aksi takdirde yakın bir tarihte olacak bir depremde buralar Elazığ halkına mezar olacaktır


SIRADAKİ HABER

banner137