Elazığ’da yaşanan depremin ardından olağanüstü toplanma kararı alan Belediyeler Birliği, Fatma Şahin Başkanlığında toplandı.

Fatma Şahin, Belediyeler birliği olarak bundan sonraki süreçte yapılması gerekenlerin neler olduğuna dair istişarelerde bulunduklarını söyledi.

ŞAHİN: KOORDİNASYONUMUZ ÇOK KUVVETLİ

Koruyucu önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Fatma Şahin, “Çok hızlı bir şekilde ekiplerimiz çalışıyorlar. Kurumsal alt yapımız çok kuvvetli koordinasyonumuz çok kuvvetli. Bizde elimizden geleni yapmak için buradayız. Belediye başkanlarımızla şehir merkezli daha güçlü yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın bilincini yükseltmemiz gerekiyor. Fay hattında ona riskli şehirler başta olmak üzere Özellikle her şehrin deprem mastır planını yapması gerekiyor. Bizde belediyeler birliği olarak mastır planlarını yapacağız. Uygulama projelerini belirlemek ve öncülük yapmak ve teşvik etmek durumundayız. Ben bu iki başlığı çok önemsiyorum. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında, Akıllı ulaşım, Akıllı güvenlik, akıllı sağlık ve afet, acil durumlarda teknolojik alt yapıyı nasıl kullanacağız. Bu başlığı nasıl güçlendireceğiz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor” diye kaydetti.  

YAŞAR: ADIMIMIZI ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE ATMAMIZ GEREKİYOR

Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hepimiz bu ülkenin deprem bölgesi olduğunu biliyoruz. Öncellikle Elazığ‘da vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremde biraz tecrübe de kazansak, eksiklerimizin olduğunun da bilincindeyiz. Ve yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde görmekteyiz 7. Şiddetinde ki depremlerde hiçbir şey olmuyor binalarda çöküntüler meydana gelmiyor. Bunu derince bir araştırmamız gerekiyor. Ve adımımızı çok hızlı bir şekilde atmamız gerekiyor” diye konuştu.