Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Karakoçan’da 3 köpeğin öldürülmesinin ardından Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba açıklama yaptı.

AKBABA: ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “İlçemizde 8 Eylül Pazar günü akşam saatlerinde cereyan eden ve 2-3 köpeğimizin ölümü ile vuku bulan büyük ihtimalle zehirlenme olayı üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Karakoçan Belediyesi olarak ilçemizde önceki dönemlerde yetkili veteriner ekipleri tarafından kısırlaştırma, aşılama, ve küpeleme işlemlerinin yanında zaman zaman Elazığ Belediyesi ile yapılan protokol uyarınca Elazığ Hayvan barınağına nakil işlemleri yapılmaktadır. Söz konusu olay gerçekleştiği andan itibaren ekiplerimiz tarafından köpeklerimiz alınarak Elazığ Fırat üniversitesi laboratuvarlarında olayın iç yüzünü öğrenmek amacıyla otopsiye götürülmüş ve yetkili merciler tarafından gerekli araştırmaların yapılması amacıyla çalışmalar başlatılmıştır” dedi.

AKBABA: İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Başkan Akbaba, “İlçemizi ve Belediyemizi karalayan bu tür görüntülere neden olanlar hakkında bizde işin takipçisi olacağız. Bu türden içimizi acıtan ve canımızı yakan görüntülerden dolayı, bu İlçenin Belediye Başkanı olarak köpeklere yeterince sahip çıkamadığım onların canını koruyamadığım için tek suçlu olarak kendimi gördüğümü ilan ediyor, tüm hayvan severlerden ve kamuoyundan özür diliyorum. Oysa geçen hafta bu konu ile ilgili çok güzel ve bizi heyecanlandıran gelişmeler olurken, tamda bu olayın olması bizi son derece üzdü” diye kaydetti.