Elazığ Belediyesi’nin 2020 bütçe taslağı, Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı toplantılarının üçüncü oturumunda görüşülecekti ancak CHP ve İYİ Parti Grubunun itirazıyla görüşme pazartesi gününe ertelendi.

ŞERİFOĞULLAR: GAYRETLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Meclisin üçüncü oturumuna Başkanlık yapan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, görev süresi boyunca yaptıkları hizmetlerden bahsetti ve “şehrin sorunlarını çözmek için gayretli bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Başkan Şerifoğulları’nın açıklamalarının ardından Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Ahmet Turan, komisyonun hazırladığı belediyenin 2020 mali yılı bütçesi raporu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

KOÇ: KENDİMİZİ MİSAFİR SANATÇI GİBİ HİSSEDİYORUZ

Ardından İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç söz alarak, kendilerine bütçe taslağının ulaştırılmadığını ifade ederek, “mecliste kendimizi misafir sanatçı gibi hissediyoruz” dedi.

  

ŞERİFOĞULLARI: MECLİSTE SİZLERİ YOK SAYMIYORUZ

Koç’un sözlerine Başkan Şerifoğulları cevap vererek, “mecliste sizleri yok saymıyoruz, birlikte çalışıyoruz” diyerek, neden raporun ulaşmadığını yetkililere sordu ve CHP ve İYİ Parti grubuna, “haklısınız” yanıtını verdi.

ŞERİFOĞULLARI: BİR DAHA BÖYLE BİR HATA İSTEMİYORUM

Sözü daha sonra CHP Meclis Üyesi Murat Akkoç aldı, o da Koç’un sözlerine destek verdi. Akkoç’un ardından yeniden söz alan Başkan Şerifoğulları, “bir daha böyle bir hata istemiyorum” dedi.

SUSMAZ, BÜTÇE TASLAĞINI ELEŞTİRDİ

MHP Meclis Grubu Başkanı Behçet Susmaz söz alarak, bütçe taslağını eleştirdi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ ERTELENDİ

Eleştirilerin ardından Başkan Şerifoğulları, bütçe görüşmelerini erteleyebileceğini ifade etti ve meclis üyelerinin görüşüne sundu, fakat bir hafta sonra bütçe üzerinde artık değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Bütçe görüşmeleri, meclis üyelerinin oylarıyla birlikte ileri bir tarihe ertelendi...

VİDEO