Hilton Oteli, Benim Emeğim,benim geleceğim” adlı Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Down sendromlu çocuklara otellerinin kapısını açarak,pasta ve  yemek yaptırdı.

Down Sendromlular Derneği’nden 9 özel çocuğa otel mutfağında yemek ve pasta eğitimi verdikten sonra çocukların yaptığı hünerler tattırıldı.

“BİZİM OTEL OLARAK YAPTIĞIMIZ İLK PROJE DEĞİL”

Hilton Otel Satış Temsilcisi Evren, otel olarak zaman zaman sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini belirterek,9 özel çocuğa eğitim verdiklerini söyleyerek, “Kendi bünyelerinden gelen 9 tane öğrenciye burada bizim otel personeli arkadaşlarımızla beraber iki kısma ayırdık. Gerek pastane gerek yemekhane bölümünde down sendromlu öğrencilerin yaptığı pastaları buraya gelen dernek bünyesindeki kişilere ikram ettik. Bizim otel olarak yaptığımız ilk proje değil. Sosyal proje sosyal sorumluluk kapsamında daha öncede gerçekleştirdiğimiz birçok proje oldu. Bundan sonrada bu projelerimize devam edeceğiz bizim temel düsturumuz insanı sev ki devlet yaşasın. Elazığ genelinde ve ülke genelinde sosyal sorumluluk kapsamında projelerimiz devam ediyor. Fethi Ahmet Balin beyin de bize yardımcı olması ile bu etkinliği gerçekleştirdik ”dedi.

BU BİR İLK OLDU BUNUN TEKRARINI BEKLİYORUZ”

Down Sendromlular Dernek Başkanı Fethi Ahmet Balin, otel yetkililerine teşekkür ederek, “Burada amaç bunu çocuklarımızın da aslında fırsat verildikçe bunlarda kendi sorumluluklarının bilincinde oluyor. Bu sorumluluklar ile hem bakımları hem beslenmeleri ile ilgili hem de bakım becerilerinde otel odaları kullanımı resepsiyondaki iletişim olsun buradaki personellerle iletişimi olsun onların sosyal hayatta fırsat verildikçe sorun yaşamadıklarını tüm toplum içinde kabul görmeleri noktasında bu proje anlam kazandı. Bu bir ilk oldu. Bunun tekrarını bekliyoruz. Bu çocuklarımızın özel sektörün sosyal sorumluluk bilincini Elazığ’da yerleşmesi bizim adımıza sevindirici. Sizinle beraber diğer özel sektörlerin tekrar bilince erişip özel çocuklarımıza daha çok fırsat verip onları ağırlamaları çok anlamlı” diye kaydetti.

Benim Emeğim, Benim Geleceğim adlı projeye katılan çocuklar günün sonunda pasta kestiler.