İzmir Kahramanı şehit polis Fethi Sekin'in, babası memleketi Elazığ'da belediye tarafından oğlunun adı verilen 159 bin 500 metrekarelik mesire alanını ziyaret ederek, oraya gelenlerle görüştü. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın da eşlik ettiği şehit babası Mehmet Zeki Sekin'i görenlerin elini öpmesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

5 Ocak 2017 tarihinde İzmir adliyesine yönelik terör örgütü PKK tarafından saldırı girişiminde bulunulmuş, Trafik Denetleme Şubesinin motosikletli ’Şahinler’ timinde görevli 43 yaşındaki Elazığlı polis Fethi Sekin mermisi bitene kadar kahramanca çatışarak, teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlamış ve şehit düşmüştü.

Kahramanca mücadele eden şehit Sekin’in adı Elazığ Belediyesi tarafından kentin merkezinde 159 bin 500 metrekarelik alanda yeniden hazırlanan mesire alanına verildi.
Mesire alanını Şehit Polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, dayısı Hikmet Kürüm ve yakınları gezdi. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın ağırladığı şehit babası ve yakınları, mesire alanında iftarını açmaya gelenler tarafından ilgiyle karşılandı. Şehit babasının elini öpüp, sarılmaları zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu.



"Şehidimizle her zaman gurur duyacağız"

"İzmir’deki menfur saldırıyı kahramanlığıyla, vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle canını feda ederek önleyen şehidimiz Fethi Sekin'in isminin verildiği mesire alanındayız" diyen Başkan Mücahit Yanılmaz, "Şehidimiz, gururumuz ve onurumuz. Elazığlı olarak her zaman gurur duyacağımız bir isim. Bugün farklı bir gün. Şehidimizin babası, dayısı ve yakınlarıyla birlikteyiz. Kırmayıp geldiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimiz buraya geldikçe ve güzelliğini gördükçe ona dua ediyorlar. Burası her gün biraz daha gelişiyor. Burası inşallah ismiyle müsemma olan bir yer olur"ifadelerini kullandı.

"Oğlumun ismi Türkiye'nin kalbindedir"

Mesire alanını gezerken duygulandığını anlatan şehit Babası Mehmet Zeki Sekin," Onun ismi tüm Türkiye’nin kalbindedir. Camisinde, ormanında, öğretmenevinde ve parkında yaşatılıyor. Şuanda da mesire alanındayız. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim Fethimin cesareti hafızalarımızdan, kahramanlığı da kalbimizden silinmez" diye konuştu.
Kahraman şehidin babası, parkı gezerken oğlu şehit Fethi Sekin ile eski günlerinin aklına geldiğini ve duygulandığını kaydetti.
Şehit Sekin'in dayısı Hikmet Kürüm ise, "Bu güzel mekanı düzenleyen emeği geçen herkese ve Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum. Bizleri burada konuk ettiğinden dolayı çok memnun olduk. Buraya yeğenimin ismini vererek bizleri onurlandırdı" diye konuştu.

Kentin nefes alacağı yer 

159 bin metrekarelik alanda Belediye tarafından yapılan çalışma ile kentin nefes alacağı yer haline getirilen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin Mesire alanında 300 adet oturma ünitesi, 60 adet barbekü, kır lokantası, kır kahvesi, spor sahaları, 18 adet fitness alanı, 41 adet çocuk oyun alanı, macera parkı, yöresel ürünler satış büfesi, 5 ayrı noktada bay-bayan mescitleri, sıhhi tesis kompleksi, 6 adet biyofiltre sistemine sahip gölet, çeşmeler, bin 621 metre uzunluğunda bisiklet yolu, bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş, koşu yolu ve 2 adet oto ve bisiklet parkı yapıldığı bildirildi.