Bermaz Ovası Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Bermaz Ovası Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi birinci genel kurul yapıldı. Kooperatif Başkanı Burak Düzenli “amacımız üreticiyi destekleyip, önündeki engelleri kaldırmak” dedi.

Bermaz Ovası Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Bölge köylerine destek olmak ve köylülerin sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla kurulan Bermaz Ovası Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi’nin genel kurulu yapıldı.

Genel kurul pandemi süreci nedeniyle daha önce yapılamamıştı. Genel Kurulda Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanlığına Burak Düzenli, Başkan Yardımcılığına Barış Zorlu, Muhasip üyeliğine Yılmaz Selçuk, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Zülküf Küçüktağ, Barış Zorlu ve Turgut Eroğlu seçildi.

DÜZENLİ: İŞ MAKİNELERİNİ KENDİ BÖLGEMİZE KAZANDIRMAK İÇİN GİRİŞİMLERİMİZİ BAŞLATTIK

Gerçekleştirilen genel kurulda açıklama yapan Bermaz Ovası Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Düzenli, “Mart ayında Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde köylerimizi geçtik. Siz değerli köy temsilcileri olan muhtarlarımızdan kooperatifimizi sizlerin rızasıyla açtık. Malum pandemi döneminden dolayı genel kurulumuzu icra edemedik. Bu süreçte de boş durmadık. TKDK ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütüp, eksiği olan tarım iş makinalarını kendi bölgemize kazandırmak için girişimlerimizi başlattık. Şuanda bunun yüzde 60’lık kısmını tamamladık. İş makinelerimizi inşallah kısa süre içerisinde bölgemize getireceğiz. Bundan sonraki aşamada yaklaşık 4 bin 700 adet çilek kasasını kendi bölgemize sizler vesilesiyle dağıtımını sağladık. Bizim için bir oturtma aşamasıydı, eksikliklerimizi gördük. 2021 yılı çilek mevsiminde daha profesyonel bir çalışma yapacağız” dedi.

DÜZENLİ: AMACIMIZ ÜRETİCİYİ DESTEKLEYİP, ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK

Amaçlarından bahseden Başkan Burak Düzenli, “Bizim amacımız kooperatif olarak üreticiyi destekleyip, önündeki engelleri kaldırmak. Bunu yaparken hepimize ayrı ayrı görev düşüyor. Her yönetim kurulu üyesi kendi köyünde elini taşın altına koyacak kişidir. Bizlerde bunu en başta kendi üzerimize alarak yapacağız. Bunun dışında yine köylerimizin tarımsal anlamda, kurumlarda yapmış olduğu projeler veya istemiş olduğu talepler ağırlaşmış, kemikleşmiş problemler varsa ilgili kurumlar üzerinden çalışmamızı yapıp köyümüzün problemini kaldırmak bizim asli görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sivrice Elbistanli
Sivrice Elbistanli - 3 yıl Önce

Bu ZORLU'lar çok teklikeli . Dikkat etmek gerekir. Kooparatif adı altında herşeyi yapabilirler. Destek yerine kendileri veya kendi adamlarına kullanırlar. Aman dikkat. Aman denetim .

SIRADAKİ HABER

banner137