Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ Valisi Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonu’nda Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Erkaya Yırık, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ Ticaret Borsası Başkan Vekili Adem Akbulut ve Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB Bölge Müdürü Alper Kılbitmez katıldı.

YIRIK: ELAZIĞ VE ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILACAKTIR

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Besicilerimiz ciddi teknik, yatırım ve hibe avantajlarıyla rahat edecekleri bir ortama kavuşacaklar. Kırmızı et üretimimizde ciddi oranda artış elde edeceğiz. Ayrıca bu merkezde Elazığ TSO öncülüğünde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Elerji A.Ş. firmamız öncülüğündeki Organomineral Gübre Tesisi ve Hibrit GES yatırımları Elazığ ve sektör adına çok değerli olmuştur. Entegre bir yapıda tüm kuruluş süreçlerini profesyonelce kurguladığımız Elazığ Besi İhtisas OSB Ülkemizde model olacak bir yatırım olmuştur. İnşallah bu yatırım çok kısa sürede Elazığ ve Ülke ekonomisine kazandırılacaktır” dedi.

YAŞAR: BU ÖNEMLİ ALTYAPIYI EN KISA SÜREDE KAZANDIRACAĞIZ

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ise, “ Emlak vergisi, atıksu bedeli, KDV, çevre temizlik vergileri gibi birçok başlıktan muaf tutulacak besicilerimiz tarımsal üretime odaklı hibe avantajlarından faydalanarak, hem rahat hem de kaygılarından arınmış biçimde üretimlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecektir. Biz Sayın Valimiz öncülüğünde yönetim kurulu olarak süreçlerimizi hızlıca tamamlayarak ilimize bu önemli altyapıyı en kısa sürede kazandıracağız ” ifadelerinde bulundu.

KILBİTMEZ: ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB Bölge Müdürü Alper Kılbitmez’de Besi OSB’nin teknik avantajlardan bahsederek: “OSB’mizin içerisinde kurulacak Sosyal tesisler ile firmalarımız market, okul, banka akaryakıt gibi hizmetlere kolayca erişebilecek. Ayrıca yine tesisimiz içerisinde kurulacak laboratuvar ile ürünlerin kalitesi belirlenip, yine tesisimizin içerisine kurulacak ihracat destek ofisinden faydalanarak yurt dışı satışlarını gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilecekler. Sayın Valimiz öncülüğünde Yönetim Kurulumuzun destekleriyle çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm Yönetim Kurulumuza destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.