Beyin Hastalıklarının Tedavisinde Yeni Yöntem

Her geçen yıl hızla artarak toplumda önemli sağlık sorunları haline gelen beyin damar hastalıkları, parkinson, depresyon, panik atak, gibi birçok beyin hastalığının tedavisinde kullanılan TMS cihazı, Nöroloji Uzmanı Oktay Kapan tarafından hastaları üzerinde kullanılıyor.

Beyin Hastalıklarının Tedavisinde Yeni Yöntem

Her geçen yıl hızla artarak toplumda önemli sağlık sorunları haline gelen beyin damar hastalıkları, Parkinson, depresyon, panik atak, duygu durum bozuklukları gibi çeşitli beyin hastalıklarında TMS ile tedavi edile biliniyor.

Mediline Hastanesi Nöroloji Uzmanı Oktay Kapan da, beyin ve sinir hastalıkları tedavisinde TMS cihazını Elazığ’da kullanan tek doktor.

KAPAN: GİDEREK ARTAN BİR ŞEKİLDE KULLANILAN KANITLANMIŞ BİR YÖNTEMDİR

Uzman Doktor Oktay Kapan, “Şehrimizi sağlık alanında yeni bir cihazla buluşturmanın üzerinden yaklaşık 1 buçuk ay geçti. TMS cihazı. TMS; ağrısız, iğnesiz, kansız bir beyin, sinir, kas uyarım yöntemidir. Kafa tasına yaklaştırılan elektrot sayesinde manyetik alan oluşturarak uygulanan bir tedavi şeklidir. Ve rahatsız edici değildir. Aynı zamanda radyasyon gibi bir etkisi söz konusu değildir. TMS cihazının gelişimsel olmaması ve etkili bir yöntem olması nedeniyle son yıllarda giderek artan bir şekilde kullanılan kanıtlanmış bir yöntemdir. Ağrısız bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

KAPAN: SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALMAKTADIR

Cihaz ile tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Kapan, “Günümüzde beyni olumlu bir yönde etkileyen tedavi şekilleri giderek artmaktadır. Çoğu nörolojik ve psikiyatrik hastalıkların temelinde beynin gelişimini etkileyen süreçleri vardır. Bu cihaz ile sağlanan iyilik hali sadece hastalara değil, sağlıklı bireylere de uygulanabilir. Bu cihaz ile bir takım hastalık tedavilerine ABD gıda ve ilaç dairesi FDA tarafından ruhsat verilmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık uygulama tebliğinde yer almaktadır” şeklinde konuştu.

KAPAN: SİNİRİ VE KASI TUTAN TÜM HASTALIKLARDA UYGULANABİLİR

Nöroloji Uzmanı Kapan, “Baş ağrıları, geçmeyen dirençli ağrılar, panik bozukluklar, opsesif kompulsif bozukluklar, depresyon, kronik vücut ağrıları, öğrenme bozuklukları, bağımlılık tedavisi, madde bağımlılığı, sigara ve alkol bağımlılığı gibi, felç hastalıklarında, Alzheimer rahatsızlığında, Parkinson hastalığında yine son zamanda da çözüm bulamadığımız kulak çınlamasında, kekemelikte, algılama problemlerinde, anksiete bozukluklarında, stres, sıkıntı hallerinde mutsuzluk, keyifsizlik, tükenmişlik durumlarında yani kısacası beyni siniri ve kası tutan tüm hastalıklarda uygulanabilir” dedi.

TMS cihazı ile 10 -20 seans arasında hastalıkların tedavisi mümkün. Seansın süresi ise kişilerin, rahatsızlığına göre değişiyor.

KAPAN: SON YILLARDA ARTAN ETKİLİ VE GÜVENLİ BİR TEDAVİ ŞEKLİDİR

Uzman Doktor Kapan, “TMS tedavisi güvenli ve etkili bir yöntemdir. Hastaya ve hastalığa bağlı olmak üzere seans şeklinde uygulanan tedaviler toplamda 10-20 defa olabilir. Seans süresi kişiden kişiye değişmek üzere 5-45 dakika sürebilir. Girişimsel olmamasıyla ve ilaçsız olmasıyla diğer tedavi şekillerinden ayrılır. Başka illerde uygulayan arkadaşlarım ve kısa süreli de olsa kendi tecrübelerimizden şunu gördük ki; gerçekten uyumlu hastalarda etkili ve başarılı bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Sonuç olarak girişimsel olmayan, ek ilaç kullanılmayan ağrısız ve ucuz olması yan etkisinin olmaması nedeniyle son yıllarda artan etkili ve güvenli bir tedavi şeklidir” diye ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İrfan
İrfan - 3 yıl Önce

Teşekkür ederiz

Elif
Elif - 3 yıl Önce

Memleketine sevdalı bir insan

Ayşe
Ayşe - 3 yıl Önce

Elazığ için her yeniliği getiren harika bir doktor

Halis
Halis - 3 yıl Önce

Hastalarına empati ile yaklaşan başarılı insan

Yakup
Yakup - 3 yıl Önce

Umarım Elazığ’ dan ayrılmazSana ihtiyaç var

Hıdır
Hıdır - 3 yıl Önce

Necati dağlı napıyor acaba aklıma geldi öylesine

ali2323
ali2323 - 3 yıl Önce

Yine haber kılıfı giydirilmiş özel hastane reklâmı...

SIRADAKİ HABER

banner137