Biçerdöver Kontrol Hizmetleri Çalıştayı  Yapıldı 

İl ve İlçe Müdürlüğümüzde biçerdöver kontrolünde görevli teknik personellere İl Müdürlüğü toplantı salonunda Biçerdöver kontrol hizmetleri çalıştayı düzenlendi; Çalıştaya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz Ataş, İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli teknik personeller katıldı.

Biçerdöver Kontrol Hizmetleri Çalıştayı  Yapıldı 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan konuşmasına, Ramazan ayının İslam ve insanlık alemine hayırlar getirmesini dileyerek helikopter kazası sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı. İl Müdürü KARAHAN daha sonra Biçerdöver Kontrol Hizmetleri Çalıştayına katılan teknik personele konu ile ilgili bilgiler verdi. Karahan konuşmasında; “ İl ve İlçe Müdürlüklerimiz ile birlikte tarımsal faaliyetlerimizi yürütmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de hububatta biçerdöver kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapılması. Elazığ ilinde bu yıl 470.000 dekar alanda arpa, 414.000 dekar alanda buğday ekimi yapıldı. 2016 yılında, Arpanın ortalama verimi 330 kg, buğdayın ortalama verimi ise 290 kg’ dır.  Çiftçilerimizin yıl boyu verdikleri emeklerin boşa çıkmaması için bizler merkez ve ilçelerde biçerdöver kontrollerini sağlıklı bir şekilde yapmalıyız. Aksi durumda milli ekonomimiz ve emek veren çiftçilerimiz zarar görür. Ben İl Müdürü olarak geçen yıl olduğu gibi bu hasat döneminde sizlerle birlikte sahada olacağım. Bu yıl da kontrolleri sıfır hatayla gerçekleştireceğiz. Bunun için Elazığ merkez ve ilçe ziraat odalarına kayıtlı 37 biçerdöver, Biçerdöver kontrollerini yapan 2 ekip merkez, birer ekip de  ilçeler olmak üzere toplam 12 ekip ve 39 teknik personel ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Geçen yıl arkadaşlarımız çok güzel ve sağlıklı kontroller gerçekleştirdi. Hepsini tebrik ediyorum. Bu yıl da aynı prensip ve ekip ruhuyla hareket ederek biçerdöverlerin en az, yani kanunun öngördüğü rakamın altında bir kayıpla sezonu kapatacağız” dedi.

Hasat kontrollerinde dane kaybı en fazla %2 olmalıdır. Biçerdöverlerden kaynaklanan dane kaybının oluşmaması için 2016 yılında 126 denetim gerçekleştirilmiş, ürün kaybına sebep olan 16 biçerdöver sahibine Kabahatler kanununun 32. Ve 40. Maddelerine göre 3.500 TL idare para cezası uygulanmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137