Bilal Çoban Seçimlerin Ardından Açıklama Yaptı

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, açıklanan seçim sonuçlarının ardından yaptığı değerlendirmede, “Biz elimizden geleni yaptık şehrimiz için hayırlısı olsun” dedi.

Bilal Çoban Seçimlerin Ardından Açıklama Yaptı

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, açıklanan seçim sonuçlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

ÇOBAN: ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Şehrimiz için hayırlı olsun diyelim. Hakikatten elimizden geleni yaptık. Çok uzun bir süreçti. Bizim için 9 yıl, belki Türkiye’de siyasal hayat içerisinde sadece adaylık mücadelesi verilen süre bakımından 9 yıl çok uzun bir süre. Bunu dolu dolu geçirdiğimize ve sadece Elazığ menfaatleri üzerine kurgulandığımıza, şehrin problemlerine çözümler üreterek yeni bir siyasal kimlik kazandırma açısından önemli buluyorum. Elimizden geleni yaptık. Kendimizi ifade etmeye çalıştık”diye kaydetti.

ÇOBAN: BİR KEREDE SÖKÜP ATMAK KOLAY OLMAYACAKTI

Başkan Adayı Çoban, “Vatandaşımızın karşısına çıktık. Eksiklikler tespit etmiştik. Bunu vatandaştan almıştık aslında. İşsizliği vatandaştan almıştık. Bunu vatandaş bize söyledi. Veriler bir tarafa ama her evde üniversite mezunu çocuklar, lise mezunu olup ta güvenlikçi, temizlikçi olamayan gençlerimizden bahsederek bir gelecek kurgulamaya çalıştık. Yeni belediyecilik anlayışını olgulamaya, onla ilgili kooperatifçilik sürecini anlatmaya, 1 Nisan Belediyeciliğinde neler olacak bunlarla ilgili bilgi vermeye çalıştık. 20 bin istihdamdan bahsettik. 24 saat açık belediyeden bahsettik. Evi olmayanlara umut olmaya çalıştık. Şehrin kentsel dönüşümünde, depremde birinci il olma vesilesi ile bir ufuk olmaya çalıştık. Bütün bunları yaparken en doğru şekilde, en içtenlikle ve ekip arkadaşlarımızın özverileri ile yapmaya çalıştık. Hep statüko dedik ve statükoya yenildik. Çünkü statüko daha güçlü çıktı. Çüktü statüko bu şehirde öyle veya böyle kökleşmiş ve bir kerede söküp atmak kolay olmayacaktı. Bunun bilincinde ve farkındaydık. Vatandaşlarımızın bir kısmı oy kullanmaktan çekindiler. Onlarla bizim temasımızda sıkıntı yoktu ancak oy kullanmaya gelmemelerinde kaynaklanan bir farklılık oldu”dedi.

ÇOBAN: HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ MUTLAK BİR ŞEKİLDE ALACAKTIR

Evlerine konuk olduğu hemşehrilerine teşekkür eden Çoban, “Ben özellikle bu 9 sene içerisinde bizi evlerine davet eden, kabul ede, bizi sofralarında oturtan, köylerinde davet eden, ilçelerinde, beldelerinde bizi ağırlayan bütün hemşehrilerime teşekkür ederim. Onlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduk. Onlarla birlikte zaman geçirmekten, bu şehre katkı koymaktan, onların dertleriyle hemhal olmaktan, taban siyaseti yapmaktan, Ankara kulislerinden değil, laboratuvar ortamlarından değil, direk Elazığ sokaklarından beslenmekten çok mutluyuz. Ailecek yıprandığımızın farkındayız hem maddi hem de manevi olarak Çok yıprandık. Bu doğrudur. Ama bu halimiz oldukça yüksek ve bu şehre bir şeyler yapmış olmanın verdiği bir gurur var içimizde. Kesinlikle bu süreci şunları yaptı, bunları yaptı şekline dönüştürmeyi arzulamadım. Herkes üstüne düşeni mutlak bir şekilde alacaktır. Siyaset böyle bir iştir” ifadelerine yer verdi.

ÇOBAN: 9 SENE UMUT ETMEK İÇİN BİLE ÇOK UZUN BİR SÜRE

Prof. Dr. Çoban, “Bazen teşkilatlar, bazen adaylar, bazen vatandaşla temasta, bazen sosyal medya kullanımında, bazen normal medya kullanımında elbette ki aksaklıklar olacaktır. Bunlar toplamda sonucu etkiler mi? etkileyebilir. Ama biz makul ölçüler içerisinde kıt imkanlarla çok iş yapmaya çalıştık. Bunu da becerebildiğimiz düşünüyorum. Bundan sonraki siyasal hayat Elazığ’da herkes kendi siyasi çizgisinde oturup sonuçlarını kendisi açısından değerlendirecektir. Biz kendi açımızdan değerlendirdiğimizde hata yaptığımızı düşünmüyoruz. Doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz. Özellikle benim yol arkadaşlarım, bize inanan, güvenen şimdi buradalar. Bir avuçlar, bir avuç kaldılar. Bunlar normal zamanımızda da yanımızdalar. Normal zamanımızda da bizim arkadaşlarımızlardı zaten. Herhangi bir şekilde 9 sene umut etmek için bile çok uzun bir süre. Hakikatten insanları inandırmak, onları motive etmek, onlara gelecekle ilgili bir strateji, bir hedef doğrultusunda bir araya getirmek zor. Bunu başarmakta zor. Dolayısıyla bu bizim başarımızdır” diye ifade etti.

ÇOBAN: İNSANLARIN SANDIĞA GİTMEYECEĞİNİ TAHMİN EDEMEDİM

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Arkadaşlarımız da bizim biz hedefe doğru kilitlenmiş olması bizim motivasyonumuzu da arttırdı. Şehirde enerjimizi de çok fazla arttırdı. Bu şehirde zaferi hak eden taraf bizdik. Hakikatten de buna inanarak söylemiştik. Bizim hizamız AK Parti’nin alacağı oylar üzerindendi, AK Parti’nin kaç oy alacağını bilmiştik. 62 bin oy alır diyordum, herhalde 65 bin civarında oy aldı sanırım. Ama geriye kalan oyların dağılımında ve insanların dağılımında ve insanların sandığa gitmeyeceğini tahmin edemedim. İnsanlar sandığa giderler diye düşündüm. Çünkü kararsız kalınabilecek bir şehirde değiliz. Burada tarafsız kalınacak, tavırsız kalınacak bir şehirde yaşamıyoruz. Allah birliğimizi daim etsin. Birliğimizi baki kılsın. Bizim şu aşamada söyleyeceklerimiz bunlardır. Ama bu statükonun mutlak bir şekilde yıkılması lazımdı. Bundan sonra gençlerimize talimatımız şu olacak; bu statüko yıkılmadığım sürece bu şehir düzelmeyecek. Allah sonumuzu hayır etsin. Allah şehrimize hayırlı etsin. Allah ülkemize zeval etmesin. Özellikle bu sistemin Cumhurbaşkanımız üzerinden kurgulanmış olması birkez daha seçimi kazandırdı. Bu doğrudur. Ama umuyoruz ki şehrimiz kazanmıştır. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum bundan sonraki süreçte” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cengiz
Cengiz - 5 yıl Önce

Bilal hocam bu şehir adam olmaz boş ver sen işinde gücünde ol bu memleket her türlü yolsuzluğu hak ediyor. Elazığ halkı kaybetti. Sandığa gitmeyen seçmenler , ders mi verdiniz hükümete. Yoksa rantçı vekillere siz bizi soyun şehrimizi berbat edin yine de siz Kazanın. Bu şieçimin kazananı belli araziciler,kaybedi ELAZIĞ

Yazık
Yazık - 5 yıl Önce

Devlet Bahçeli Bilal hocayı Erdoğan a kurban vermiştir. Sadece bunu söylüyorum.

Hersenkli
Hersenkli - 5 yıl Önce

Deveye diken, bu millete de ..... yarar. Durum böyle iken Elazığlılar hep kaybetmeye mahkümdur.

maxmilyonus
maxmilyonus - 5 yıl Önce

bilal hoca kaybetmedi. mhp kaybetti. mhp kaybettirdi. Bu şehirden olmayan biri olarak mhp herkesin yedek partisi ikinci partisi olmaya devam edecek gibi. her hafta ak partiden bakan geldi cumhurbaşkanı geldi. mhp den kim geldi. Parti yönetiminde amaç ak parti kazansın bizde oyumuzu artıralım gibi hava vardı sanki. Kararsızlar gitmedi peki bunda parti üst yönetiminin hiç mi hatası yok. ufku için bilal hocaya saygılar

İsmet
İsmet - 5 yıl Önce

Elazığ MHP binası açılışı için getirilen Semih Yalçın çok yanlış bir tercihti. Elazığ konuşmaları büyük tepki toplamıştı. Bir Erzincan'ı kazanan MHP, Elazığ'ı da kazanabilirdi.İYİ Partiden daha düşük oy alan MHP kaleleri olan Mersin ve Adana yı kaybetsede %7 oy ile 11 il kazandı. Kars ve Iğdır da İYİ partininde desteğine rağmen Kars ve Iğdır da kaybetti.Bilal Hoca Partisinden daha büyük oy aldı.MHP tarihinin Elazığ da en büyük oyuna ulaştı.Siyaset İstanbulda nasıl Ekrem İmamoğlu nu kazandıysa Elazığ da da Bilal HOca gibi önemli bir figürü kazandı. Sağlık olsun bana göre kaybetsede Bilal Hoca başarılı olmuştur

ali taşçı
ali taşçı - 5 yıl Önce

bilal hocayı millcetvekili olarak görmek istiyoruz. belediyecilikteki projelerinin buyuk kısmını milletvekili olarakta başarıp elazığa hizmet edecektir..

remzii
remzii - 5 yıl Önce

CHP ve İYİ partililer çok büyük bir yanlış yaptılar.

SIRADAKİ HABER

banner137