20. yılını kutlayan Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, kutlamalar kapsamında bir de bilimsel projelerin yer aldığı sergi açtı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Boydak Ozan, bugünün onlar için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, fakültenin kuruluşundan bu yana aynı fakültede yer almanın da mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek “ Burada 8 tane ana bilim dalının farklı farklı üniversitemiz diyelim her bölüm kendi el emeği ile nasıl bir program yürüttüklerini programın için de nelerin olduğunu onları bizlere aktaracaklar” diye kaydetti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARINI GÖRDÜKÇE DAHA DA MUTLU OLUYORUZ”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk de fakültenin kuruluşundan bu yana kat ettiği mesafeden bahsederek “ Fakültenin ilk kurulduğu yılları hatırlıyoruz biz. İlk kurulduğu yıllarda 1998 yılında öğrenci alımına başlandığında fakültemiz şuan ki binasına sahip değildi. Fen Edebiyat Fakültesinin birinci katında. Ayrıca şuan kredi yurtlar kurumuna bağlı olan bir binada eğitim görüyordu. Kısacası zorluklar içerisinde bir süreçten geçtik. Eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam ediyor. Mezun olan öğrencilerimizin başarılarını gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Yıllar evvel bir hocamızın sözü vardı. Bir fakülte eğer kendi hocasını çıkarıyorsa bu iş tamamdır diyordu” şeklinde konuştu.

Elazığ Bilim Merkezi Müdürü Mehmet Gürkan da, bilim sergisine katkı sağladıklarını söyleyerek “ Eğitim alanında ki bütün çalışmalara verdiğimiz destek ile Fırat Üniversitesin de bu bilim şenliğine katkı olarak sunduk” dedi.