Bilim ve Sanat Merkezi’nden Sergi

Bilim ve Sanat Merkezi’nde atık malzemelerden yapılan ve duyguların sanata dönüşmesiyle ortaya çıkan eserler, bir alışveriş merkezinde beğeniye sunuldu

Bilim ve Sanat Merkezi’nden Sergi

Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmenleri Yeliz Tuğal, Nida Güler ve öğrenciler tarafından hazırlanan sergi Elysium Alışveriş merkezinde açıldı.

Atık malzemeler ve hayal gücü ile duyguların birleşmesiyle ortaya çıkan eserlerin yer aldığı sergiye Başsavcı Vekili Hamit Çiftçi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Kömürlü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Kömürlü, serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Nida Güler, çocukların yıl boyunca yaptığı ürünlerin yaptığı eserlerin sergide yer aldığını söyledi.

Öğretmen Güler, “Bugün yıl boyunca çocuklarımızın görsel sanatlar alanında ürettikleri ürünleri sergiliyoruz. Çocuklarımızın heyecanı çok güzel. Atık malzemelerimiz ile yaptığımız tasarımlarımız var. Doğaya duyarlıklarını arttırmak için böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeliz Tuğal, amaçlarının çocukların yeni fikirler ortaya çıkarmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

TUĞAL: HERKESİ BURADA GÖRMEK İSTERİZ

Yeliz öğretmen yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız ile bir sene boyunca yaptığımız eserleri sergiye çıkardık. Bu eserlerde amacımız çocuklarımızın yeni ürünler çıkarmalarını, onların yeni fikirler üretmelerini ve atık malzemelerle sanat eseri ortaya çıkarmalarını sağlamaktı. Aynı zamanda yaşadıkları dünyayı korumaları gerektiğini, o dünyada nasıl daha güzel yaşayacaklarını hissettirmek ve bunu topluma anlatmalarını istedik. Bunun içinde kağıt, pil ve plastik atıkları kullanarak yeni ürünler ortaya çıkardık. Sergimiz iki gün sürecek. Herkesi burada görmek isteriz” ifadelerini kullandı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137