YKS’ye giren öğrenciler üniversite tercihlerini tamamladı.

Bölgenin en önemli üniversitelerinden biri olan ve başarısıyla her geçen yıl Türkiye ve dünya üniversiteleri arasında bir üst sıralara yükselen Fırat Üniversitesi de yeni öğrencilerini bekliyor.

DEMİRDAĞ: BU YIL HEDEFLERİMİZİ TUTTURMAYI BEKLİYORUZ

Tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklama yapan ve görev yaptığı süreç içerisinde Fırat Üniversitesi’ni önemli üniversiteler arasına sokmayı başaran Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Bu sene toplam kontenjanımız 11 bin 393 var. Bunun 2 bini yabancı uyruklu, gerisi ise ön lisans, lisans ve yüksek lisans program kapsamında kontenjanımız var. 2 bin 895’i ön lisans, 5 bin civarında lisans, lisansüstü de bin 500, bin 600 civarında. Bu kontenjanlarımızın zaten kendi alanlarıyla ilgili başvuru tarihleri belli. Başvurular yapıldı, dün de tercihler sona erdi. İnşallah bu kontenjanlarımızın hepsinin dolmasını temenni ediyoruz. Boş kalan kontenjanlarımıza yerleştirmeler olacak. Bu yıl hedeflerimizi tutturmayı bekliyoruz” dedi.

DEMİRDAĞ: NİTELİKLİ EĞİTİMLE KAZANÇLI ÇIKACAKLARDIR

Rektör Demirdağ, tercih sürecinde üniversitenin imkanlarını duyurmaya çalıştıklarını belirterek, “Üniversitemizde bölüm hocalarımızın kendi tanıtımları oldu, bizde üniversite olarak, sosyal medya, gazete, bir kısım iletişim araçlarından duyurmaya çalıştık. Fırat Üniversitesini tercih eden öğrencilerimiz aldıkları nitelikli eğitimle kazançlı çıkacaklardır” diye konuştu. 

DEMİRDAĞ: BUNUN GURURUNU YAŞIYORUZ

Fırat Üniversitesi’nin şehre hem istihdam hem de ekonomik canlılık noktasında önemli bir katkısı olduğu söyleyen Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Hem istihdam hem de şehir ekonomisini canlı tutma açısından ciddi bir envanterimiz ve insan kaynağımız var. Zaten çalışanlarımızın sayısı zaten beş binin üzerini geçti, diğer çalışanlarımızla birlikte bu 10 bin rakamını buluyor. Şuan da 40 – 45 bin öğrenci sayısını ilave ettiğimizde neredeyse Türkiye’nin küçük şehirlerinden daha büyük nüfusa ulaşıyor. Tabi bunların her türlü yeme, içme, barınma ve her türlü sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve beraberinde bunların getirdiği yatırımlar, şehir ekonomisine katkısı oluyor. Bunlar önemli şey, ama bir de bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin, çoğu ülkemizin hemen her ilinde, hizmet veriyorlar, biz de bunun gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektör Demirdağ’ın Fırat Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere mesajı da vardı.

DEMİRDAĞ: ZAMANLARINI İYİ KULLANMALARINI DİLİYORUM

Demirdağ, “Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz, kendilerini şanslı görmelerini istiyorum. İlk günden itibaren programlı çalışmalarını öneriyorum. Özellikle kendi alanlarında, kendilerini teorik ve pratik olarak yetiştirmelerini ve ötememelerini istiyoruz. Yabancı dillerini, lisans düzeyinde hem yazılı ve hem sözlü olarak tamamlamalarını istiyorum. Fırat Üniversitesinde sosyal imkanlarımız çok fazla, rahat bir hayat geçirmelerini ve zamanlarını iyi kullanmalarını diliyorum” dedi.