Bilimsel Eczacılık 179 Yaşında

Bilimsel Eczacılığın 179. yılı nedeniyle açıklama yapan 23. bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, Eczacılar olarak en iyi sağlık hizmetinin devamı için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bilimsel Eczacılık 179 Yaşında

Sağlık sektörü ve hizmetlerinin en önemli alanlarından biri olan bilimsel eczacılık 179. Yılını kutluyor.

23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, basın açıklaması yaparak, meslektaşlarının 14 Mayıs Eczacılar gününü kutladı.

“25 BİN ECZANEMİZDE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTECEĞİZ”

Haftanın 7 günü vatandaşın sağlık alanın en iyi hizmeti alması için çalıştıklarını ifade eden Güler, vatandaşların en yakın sağlık danışmanlarının kendileri olduğunu söyleyerek “ 14 Mayıs bilimsel eczacılığın kuruluş yıl dönümü. Bu sene179’uncusunu kutluyoruz. Eczacılık bir sağlık mesleğidir sağlık hizmeti sunan bir meslektir. Eczacılarda birer sağlık çalışanıdır. Biz eczacılar olarak Türkiye’nin her il ve ilçesinde hemen hemen her sokak ve mahallede günün 24 saati ve haftanın 7 günü vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bundan sonra da yine vatandaşımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için 25 bin eczanemizde çalışmalarımızı yürüteceğiz.  Bu konuda önemli olan ilacın doğru kullanılması halkın ilaca kolay ulaşması, ilacı doğru şekilde alması çok önemli ve bizde eczacı olarak halkımıza bu konuda hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Eczaneler vatandaşlarımız için en yakın sağlık danışmanıdır. Hiçbir şekilde çekinmeden eczanelere ulaşıp bu konuda ilaç konusunda sağlık konusunda istedikleri soruyu sorup en doğru bilgileri alabilirler. Bu konuda tüm meslektaşlarımız vatandaşlarımıza yardımcı olmak isteyeceklerdir.  Yine aynı şekilde eczacılar bu sağlık hizmeti ve diğer toplumsal konularda sosyal sorumluluk projelerinde görev almaktalar almayı sürdüreceğiz. Halkımızı bu konuda desteklemeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

“AŞI REDDEDİLMEMELİ MUTLAKA YAPTIRILMALI”

Mehmet Ulaş Güler, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın aşı ile ilgili yaptığı açıklamayı da eczacılar olarak desteklediklerini kaydederek “ Sayın sağlık bakanımız Ahmet Demircan’ın aşıyı reddetmek sadece kişinin kendisini ilgilendirmediğini ve aşının toplumsal bir olgu olduğuna dair açıklamayı biz eczacılar olarak gönülden destekliyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz ve aşıyı reddetmemeleri aşıyı mutlaka yaptırmaları gerektiğini bizde söylemek istiyoruz ”ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137