3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Memur-Sen Engelliler Komisyonu, “Bilinçle ve Erdemle Engelleyen Bakışı Engelle” çağrısı yaptı.

KIRÇIL: ENGELSİZ TÜRKİYE HEDEFLERİNİN ÖN ŞARTI OLARAK GÖRÜYORUZ

Memur-Sen Engelli Komisyon Başkanı Engin Kırçıl yaptığı açıklamada, “Biz engelliğin insana değil, insanın her hangi bir uzvuna dönük bir tanımlama olduğunu kabul ederek bu yönü ile engelli insan, birey tasvirini red ederek engelli olan bireylere dönük eşitliği sağlayıcı, adaleti inşa edici çalışmalar, önermeler, talepler, itirazlar ve talepler geliştirmeyi, engelsiz dünya, engelsiz Türkiye hedeflerinin ön şartı olarak görüyoruz” diye kaydetti.

KIRÇIL: HERKES İÇİN ENGELSİZ DÜNYA OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Kırçıl, “3 Aralık Dünya Engelliler gününe ve engelli bulunan bireylere engelsiz yaşamı engelleyenlere, engelsiz yaşamı, ülkeyi ve yer küreyi bu hale getirenlere dahil sesimizi, sözümüzü, yazımızı kullanmayı gerektiren bir çok konu var. Güne ve engelliye bakışımızı yansıtmakla yetinmeyi doğru buluyoruz. Bu bakışla engeli bulunan bireylerin, kamu görevlilerinin kamu onuruna, uygun çalışma şartlarına, özlük haklarına sahip olmasına hak temelli bakış açısı ile yöneten anlayışla çalışılması noktasında bu günün milat olmasını, herkes için engelsiz dünya olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.