Bilişim Fest Elazığ Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Anadolu Bilişim Buluşmaları kapsamında Elazığ’da Bilişim Fest etkinliği düzenlendi.  

Bilişim Fest Elazığ Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Anadolu Bilişim Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen ve ana teması “Bilişime Bütünsel Bakış ve Dijital Dönüşüm” olan Bilişim Fest Elazığ etkinliği bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi.  

Programa Elazığ Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi’nden hocalar, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’de bilişim alanında en çok yayın yapan ikinci üniversite olduğunu söyledi.

Yazılım Şirketi Türkiye – Azerbaycan – Kıbrıs Ülke Müdürü Yunus Han, Elazığ’da akıllı teknolojinin gelişmesi için şirket olarak destek sağlamak istediklerini ifade etti.

Bilişim sektörünün alt başlıkların gittikçe çoğaldığını belirten Özel Haberleşme Şirketi Genel Müdürü Zafer Orhan, Türkiye’nin en güçlü silahının teknoloji olduğunu söyledi.

Orhan, “5g teknolojisi, 2g, 3g, 4g, hatta 6g ARGE çalışmaları bunun altındaki binlerce başlık var. Bilişim teknolojisi tabiri caizse bir derya. Günümüzde devletlerin en büyük silahı bilişim teknolojilerini dönmüş durumda. Hamd olsun bizim ülkemizde ve devletimizde bunun çok ciddi bir şekilde farkında” dedi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi’nin Elazığ’a nitelik kazandırdığının altını çizen Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Belediyenin projelere destek sunduğunu belirtti.

BİLGİNOĞLU: COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ NİHAYETE ERDİ

Başkan Yardımcısı Bilginoğlu, “Belediyemizin kurumsal alanına bir nitelik kazandıran coğrafi bilgi sistemlerini de nihayete erdirdi ve Elazığ’ımızın, insanımızın, belediyemizin hizmetine sunacak. Dolayısıyla Elazığ Belediyesi, belediye başkanımızın önderliğinde sadece şantiye belediyeciliği değil bilimsel anlamda, kültürel anlamda, sanat ve sosyal alanda da hizmet ediyor. Bu hizmette de güzel hizmetler sunmayı da katkı sunacak” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137