TBMM Eski Başbakanı, Son Başbakan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Elazığ ziyaretleri kapsamında; AK Parti Elazığ İl Danışma Meclisi toplantısına da katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, önceki dönemlerdeki milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

GÜRGÖZE: ELAZIĞ’IMIZ TARİHİ HİZMETLERE KAVUŞMUŞTUR

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Elazığ olarak, tarihi anlamlı günlerden birini yaşıyoruz. Ülkemizin her köşesinde eserlerin mimarı olan başbakanımızı Elazığ’da ağırlıyoruz. Yine bir Elazığ sevdalısı olan ve Elazığ’a çok yakın muhabbet duyan Leyla şahin Ustayı Elazığ’da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Elazığ’ın başbakanımız ve eşiniz tarafından nadide bir yerinin olduğunu biliyoruz. Elazığ’ımız evliyaların erenlerin iz bıraktığı yiğitlerin nam saldığı yiğitlerin yetiştirildiği bir şehirdir. Elazığ’ımız tarihi hizmetlere kavuşmuştur. Şehrimizde gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı başbakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın Başkanımız, Bir taraftan Cumhurbaşkanımızla hizmet ederek, bir tarafından da vesayet odaklarıyla mücadele ettiğiniz” dedi

GÜRGÖZE: CUMHURBAŞKANIMIZIN DAVASI BİZİM DAVAMIZDIR

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze. “Cumhurbaşkanımızın yolu bizim yoludur, cumhurbaşkanımızın davası bizim davamızdır, bu davanın bir neferi olmaktan dolayı büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar AK Parti İl Başkanı olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştık. Tüm teşkilatlarımızla birlikte stoklarla halkımızla iri olduk, diri olduk ve bir olduk. Milletimizin bize gelmesini beklemeden biz milletimizin yanına gittik. Partimizin hizmetlerini anlatmadığımız hiçbir vatandaş kalmayıncaya kadar çok büyük gayret sarf ettik. Halkımızın karşınsa sevgiyle çıktık, çaylarına ortak olurken, onların gönül coğrafyalarında yer alamaya büyük gayret ettik. Seçimleri milletimizin desteği il başarısı ile atlattık. Göreve geldiğimizde üye sayımız 51 bin 82 iken bugün 82 bin 42 üyeye ulaştık. 7 olağan kongremize girdiğimiz bugünde 6 ilçemizde değişikliğe gittik. Yeni kadrolarla inşallah bu süreci başarı ile geçireceğiz.  Ak partimizin başlatmış olduğu adım adım 7. Olağan kongremiz için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, delegelerimiz, üyelerimizle birlikte tek ses tek yürek olarak bu partinin neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

ŞERİFOĞULLARI: CUMHURBAŞKANIMIZA YOL ARKADAŞI OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUM

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “11 ana başlıkta hazırladığımız 100 projeyi hayata geçiriyoruz. 9 ayda çok kıymetli ve önemli adımlar attık. Modern ve kaliteli kanal yolu ve Yahya a kemal projemizi bitirdik. Şehrin Ekonomik açıdan güçlenmesine katkı sağlayacak fuar ve kompleks merkezi ihalesini tamamladık. Yaklaşık 25 yıllık sorunu 6 ayda çözüme kavuşturduk. Şehrin Marka değerleri arasında yer alan kapalı çarşıda restore çalışmalarında sona geldik. 10 güne kadar restore yaptığımız 116 dükkanın açılışını yapacağız. Ve bundan sonraki süreçte güzel görünümüne kavuşacak. Şehrimizin ticari potansiyelini yukarı taşımak nedeniyle mobilya kent çalışmalarını başlattık. Belediye olarak kendi elektriğimizi kendimiz üretme adına GES projesinin yapım ihalesini yaptık. Proje en kısa sürede hayata geçecek. Çocuklarımızı şehrin merkezinde doğayla kavuşturacağımız kent köy ihalesi tamamladık. Yer teslimini yaptık. Yıl kentin merkezinde çocuklar doğayla buluşacak. Ve yine Elazığ’ın en önemli problemlerinde biri olan altyapı sorununu çözümü için çalışmayı sürdürüyoruz. SGK Binasının yer teslimi noktasında son aşamaya gelinde kentin meydanı ve yeraltı otoparkı için hızlandırdık. Mehmet Akif Ersoy lisenin kaldırılarak kent meydanı ve yer altı otoparkı arsa tahsisi yapıldı ve projelendirme aşamasına geçtik. 100 projeyi hızlı şekilde hayata geçireceğiz bizler çalışacağız Elazığ kalkınacak müreffeh şehir olacak” diye ifade etti.

ZÜLFÜ DEMİRBAĞ: KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ GİBİ HİZMETLERİ BULUNAN BAŞBAKANIMIZI SELAMLIYORUM

Elazığ AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ “Ülkemize ve ilimize çok büyük hizmetleri olan İstanbul’da Avrasya tüneli, Marmaray gibi ülkenin dört bir etrafını duble yollarla döşeyen üçüncü havalimanın yapılmasında çok büyük emeği olan, ilimizde ağın köprüsü Kömürhan köprüsü gibi hizmetleri bulunan başbakanımızı selamlıyorum. Meclis tatil oldu, bundan sonra hemşerilerimizle birlikte olacağız.”

SERMİN BALIK: ELAZIĞ’IN VE BÖLGENİN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRİRKEN, SİZ CUMHURBAŞKANIMIZLA YOL YÜRÜDÜNÜZ

Elazığ AK Parti Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ, Başbakanımıza çok uygun bir şey buldu. Vefa makamı… partimizde emeği geçenleri burada görmek bizleri mutlu etti. Vefa makamı vefa şehrinde, vefayı en çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde bu manzarayı görmek benim için çok önemi. Biz çok büyük bir aile olduk bir bizimizi tüketmedik, yeni insanlar kazandık, 18 yılda Elazığ’a çok büyük hizmetler ettik, o hizmetlerin içinde başbakanımızın imzası var. Çok değişim ve dönüşüm yaşadık, bu dönüşümde Elazığ’a çok büyük hizmetler edildi. Elâzığ’a bir vefa borcumuz var. Bu vefa borcunu ödemek için hep birlikte çalışacağız. Biz Elazığ’ın her köşesi, Elazığ’ın her köşesindeki hatıralarımızla gurur duyuyoruz. Sayın başbakanım Elazığ sizi de bir Elazığlı olarak kabul etti, siz Elazığ’ın ve bölgenin makus talihini değiştirirken, siz cumhurbaşkanımızla yol yürüdünüz.”

METİN BULUT: SADECE BİZİM YOLUMUZU AÇMADINIZ, MİLLETİN ÖNÜNÜ DE UFKUNUZU DA AÇTINIZ

Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bana sorsalar deseler ki hayatınızdaki en kıymetli şey nedir şu derim; Bu ailenin bir mensubu olmak, Binali Yıldırım’ın yol arkadaşı olmak, Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmak derim. Hem bakanlığınız hem de başbakanlığınız döneminde gerçekten büyük işlere imza attınız. Sizin tabirinizle yoları böldünüz, aileleri birleştirdiğiniz; hava yollarını halkın yolu yaptınız. Yaptığınız çalışmalarla sadece siz bizim yolumuzu açmadınız, milletin önünü de ufkunuzu da açtınız. Bugüne kadar hayal edilemeyen her şeyi gerçekleştirip bu konuda hepimize önder ve öncü oldunuz. Hakkari Çukurca’da da, Erzincan’da da, Edirne’de de Elazığ’daki heyecan neyse, Türkiye’nin 4 bir bucağında aynı heyecanı müşahede ediyoruz.31 Mart’ta biraz üzüldük ama bu üzüntü teşkilatları motive etti. 2003’te iktidar olduk. Allah nasip ederse bu heyecanla bu dinamizmle 2023 yılında da sizlerin önderliğinde destan yazacağız. Ağın, Keban, Baskil, Sivrice, Maden, Alacakaya, Arıcak, Kovancılar Karakoçan, Palu 2023 yılında hep birlikte destan yazmaya hazır mıyız? 2023 yılında mazlumların lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında aynı şekilde durmaya hazır mıyız?”

USTA: BÜTÜN TÜRKİYE’NİN ONURU VE GURURU OLACAK BU KÖPRÜNÜN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Birçok sorumluluğu göze alarak yolumuza devam ediyoruz. Bu milletin huzuru için her türlü risklerini alarak yürüyoruz. Cumhurbaşkanını yolunda bütün mazlumlara umut olmak için yürüyoruz. Önümüzdeki engelleri aşarak, ilerliyoruz. 18 yılda tüm alanlarda, akla hayale gelmeyecek yatırımlar yaptık, yapılamaz denilen projeleri hayata geçirdik, bugün sayın başbakanımızla birlikte Türkiye için bir gururu olan Kömürhan Köprüsünü gezdik. Bütün Türkiye’nin onuru ve gururu olacak bu köprünün hayırlı olmasını diliyoruz. Biz ilkelerimizden hedeflerimizden hiç ayrılmadık, önce millet ve hizmet dedik, yorulmadık durmadık, geliştim amma velakin kendimizi unutmadık, içinde bulunduğumuz zamanı anlattık, ama çizgimizden dönmedik. Rabbim teşkilatlarımızın gücünü birliğini bozmasın, Türkiye’ye umut olmuş bu güçlü teşkilatlara daha da güç versin” dedi.

USTA: SİYASETİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ERDEMDİR

Leyla Şahin Usta, “Kongre süreçlerimize başladık, delege seçimlerini yaptık, beldeler ve ilçe kongreleri ile yolumuza devam ediyoruz. Herkes bizim teşkilat mensubumuz olarak devam edecek, as olan birliğimiz ve beraberliğimizdir. Günlük hevesler uğruna davasını kaybedenler bilsinler ki kaybedenler kendileri olacaktır. Siyasetin en önemli özelliği erdemdir. Biz, her zaman erdemli, çalışkan kardeşlerimizle dava arkadaşlarımızla, il teşkilatıyla yolumuza devam edeceğiz. Teşkilatta çalışmak fedakârlık ister, yeri gelir ailenizden cebinizden fedakarlık ister, şimdiye kadar sizi bu fedakarlıktan dolayı tebrik ediyorum” diye ifade etti.

BİNALİ YILDIRIM, GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Programda konuşmaların ardından AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze tarafından Binali Yıldırım için hazırlanan video izlendi. Binali Yıldırım’ın siyasi hayatı ve Elazığ’la ilgili düşüncelerinin yer aldığı video izlenirken Son Başbakan Binali Yıldırım göz yaşlarını tutamadı.

BİNALİ YILDIRIM: DEĞERLİ İL BAŞKANIMIZA VE ELAZIĞ TEŞKİLATIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Son olarak kürsüye Son Başbakan Binali Yıldırım çıktı. Binali Yıldırım konuşmasında; “Bugün Elazığ’da gakgoşların memleketinde sizlerle birlikte olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Değerli hemşerilerim Elâzığ bizim için farklı bir yer. Farklı bir ilimiz. Elazığ’la bizim bir bağımız daha var. Eşim Semiha Hanım burada okudu, burada öğretmen oldu. O benden sonra en fazla Elazığ’ı seviyor. Onun içinde her fırsatta Elazığ’a gelmek için can atıyor. Değerleri kardeşlerim, bugün Elazığ’da İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıyoruz. Yarabbim ne bu coşku bu heyecan. Bu vesile ile değerli il başkanımıza ve Elazığ teşkilatımıza teşekkür ediyorum, bizleri bir araya getirdiniz, ramazan başkan sağolun varolun, milletvekillerimize gençlerimize, kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Uzun ince bir yoldan geliyoruz. Yola çıkarken yolun çetin ve zor olduğunu biliyorduk, onun için yolları böldük, hayatları birleştirdi. Onun için yolları böldük, insanları birleştirdik, yolları böldük, Türkiye’yi doğusu batısı, kuzeyi ve güneyi ile bir araya getirdik. yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’a selamlarını da ileten Binali Yıldırım, “Bu kutlu yolculuğu; Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ile birlik çıktık. İnşallah nice yıllar bu yürüyüşümüz ilk günkü heyecanla devam edecek. Bu vesile ile sizlere Türkiye sevdalısı milletin adamı Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletiyorum. Değerli kardeşlerim, bugün Elazığ’a gelir gelmez, hemen İpek Yolu Gençlik ve Çocuk Merkezini gezdik, proje bitme noktasına geldi: bu proje neden önemli, bu proje geleceğin, gençlerin projesi, gururumuz, bugünümüz geleceğimizin gençlerin, en iyi şekilde yetişmesi için, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıması için hazırlanmış bir proje. Gençlerimiz, kızlarımız burada çalışacakları ve ülkemizin yarınlarını inşa etmede bende varım diyecekler, proje yüzde 90 oranında tamamlanmış, önümüzdeki yıl Gençlik ve Spor Bayramında cumhurbaşkanımız tarafından proje açılacak” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: ELAZIĞ’A 17 YIL İÇERİSİNDE TAM 16 BUÇUK MİLYAR YATIRIM YAPTIK

Elazığ’da yapılan çalışmalara değinen Binali Yıldırım, “Elazığ, Anadolu’nun teminatıdır, 81 milyon vatan evladının birliğinin kardeşliğinin temsilidir. 17 yıl boyunca Türkiye’nin her köşesine olduğu gibi Elazığ’a da vefamızın gereğini yaptık. Elazığ’a 17 yıl içerisinde tam 16 buçuk milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun, Elazığ her şeyin en iyisine layık. Elazığ’ı her ile bölünmüş yollarla bağladık. Bugün mühendislik harikası, Türk Mühendislerinin alın teri ile yapılmış, Yavuz Sultan Selim Köprüsünden sonra askılı köprüsünü Elazığ’a yaptık hayırlı uğurlu olsun. Şimdi bu işler saymakla bitmez, yapıldı bitti. 17 yılı başarılarla geride bıraktık” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: BİZ OLACAĞIZ, KARDEŞ OLACAĞIZ BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ

Binali Yıldırım; “17 yıl kolay geçmedi. Bu yolda birçok engellerle karşılaştık ki iktidara gelir gelmez hemen e-muhtıra ile Cumhurbaşkanını seçmemiz engellendi. 15 Temmuz’la asker kıyafetine girmiş terör örgütünün mensupları Ayyıldız’ı bayrağımızı indirmeye ezanlarımız dindirmeye kalkıştı. Ama o anda bu aziz millet cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara indi. Alçaklara hak ettiği cezayı verdi. O gece halkın gücü hakkın gücü, tankın gücünü yendi, FETÖ’cüler hak ettiği cezayı gördü. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Biz olacağız, kardeş olacağız birlikte Türkiye olacağız. Birlikte ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kardeş içerisinde yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: AK PARTİ’NİN BAŞARISINDA AK KADROLARIN BÜYÜK EMEĞİ VAR

Yıldırım, “Kongre dönemimiz başladı. Bu süreç 2023, cumhuriyetin kuruluş yıldönümü yolculuğudur. Bu yolda ilk günkü heyecanla kongrelerimizi yapacağız. Demokrasi şölenini hep birlikte yapacağız. Bütün heyecan ve gayretimizle, ilk günden itibaren yola çıkmış arkadaşlarımız heyecanımızı koruyacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin daha ötesine taşımak için daha çok çalışacağız. AK Parti’nin başarısında ak kadroların büyük emeği var. AK Parti’de; eski AK Parti yeni AK Parti diye bir şey yok. AK parti ilk günkü heyecanı nasılsa, ilk gün yolla kimlerle çıkmışsa, bugün de aynı kadrolarla büyüyerek, devam etmiştir. Biz hiçbir zaman yoldan çıkmadık. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Çünkü biz bu millete sevdalıyız” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN MİLYONLARA BİZİM SORUMLULUĞUMUZ VAR

Binali Yıldırım, “Türkiye, zor coğrafyada bulunuyor. Bu coğrafya bizim kaderimiz. Bu coğrafyada sadece Anadolu’nun 780 bin kilometre kare vatan toprağından sorumlu değiliz. Aynı zamanda etrafında bulunan mazlum milletlerinde sorumluluğunu taşıyoruz. Onun için cumhurbaşkanımız bir yandan ülkemizi refahla buluşturmak için çalışırken, bir yandan da sınırlarımızın ötesindeki mağduriyetleri gidermek için var gücüyle gayret sarf ediyor. Bu topraklarda yaşayan milyonlara bizim sorumluluğumuz var. Operasyonlar yaparak, bölücü terör örgütlerini sinsi planlarını çökerttik” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: DURMAK YOK YOLA DEVAM

Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye artık savunma sanayisinde kendi kendine yeten bir ülke haline geldi. 2017 yılında 16 nisanda bir referandum gerçekleştirildi, o zamanın başbakanıydım. O zaman değişikliği meclisten geçirdik, milletimizin desteği ile 94 yıllık sistem değiştirildi. Siyasal krizlere son vermek, vesayet odaklarını bir daha geri gelmemek için bu sistem hayata geçti. Ve önümüzdeki yıllarda istikrar sürecek, büyüme ve kalkınma devam edecek. Bu zamanlarda yaşanan sıkıntılar var ama bu sıkıntılar yavaş yavaş yerini daha istikrarlı bir yere bırakıyor. Yolda ilk günkü heyecanla aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Durmak yok. Yola devam...