Hemşerimiz sanatçı Esat Kabaklı, 50. sanat yılını İstanbul cemal reşit Rey konser Salonu’nda düzenlenen özel bir konserle kutladı konser yöresel oyunumuz çayda çıra ile başladı.

Geceye Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sanatçı Esat Kabaklı gecede " kendi eserlerinden oluşan repertuvarını seslendirdi.

YILDIRIM: ECDADIMIZLA BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUK

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, sanatçı Esat Kabaklı’nın 50. Sanat Yılı programında yaptığı konuşmada, “Türk İslam’ın kanatlanışını anlattı, coştuk, ecdadımızla bir kez daha gurur duyduk. 15 Temmuz’da FETÖ’cü alçak hainlerin kalkışmasının ardından bu güzel ülkeyi seven herkes gibi milletiyle omuz omuza, kol kola oldu Esat Kabaklı… İstanbul her zaman sanatçılara ilham vermiş hem yuva olmuş hem korumuş, kollamış bir şehirdir. O nedenle Bu mirası arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Benim bir talebim var değerli kardeşim Esat Kabaklı’dan, Malazigrt’i, Sarıkamış’ı, Yemen’i, Çanakkale’yi anlattınız bize. İstanbul’da sizin büyük yeteneğinize dilinizden dökülecek yürekli sözlere konu olsun istiyorum. Bir de sizin gür sesinizden, insanın içine işleyen sazınızdan dinlemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM "BİL OĞLUM" ESERİNE EŞLİK ETTİ

Programda Binali Yıldırım Esat Kabaklı'ya çiçek ve hediye takdim ederken, Binali Yıldırım, İbrahim Kalın ve Mevlüt Uysal, konserin sonunda sahneye çıkarak "Bil Oğlum" eserine eşlik etti.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO: