Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren Bingöl Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Üyeleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Bingöllülerin talep ve beklentileri de masaya yatırıldı.

Bingöl Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Barhturmuş derneğin 1997 yılından beri faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi.

BARHTURMUŞ: 1997 YILINDAN BERİ FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR

Bingöl Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Barhturmuş, “bizim Bingöllüler derneği 1997 yılından beri faaliyeti yürütüyor. Ben iki yıldır hizmet etmekteyim arkadaşımla beraber” diye ifade etti.

Elazığ kardeş şehrimiz diyen Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “bu aziz şehir devletin kalesidir” dedi.

BERDİBEK: BİR ARADA OLMAKTAN MUTLU OLDUK

Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “Biz Elazığ’dan her zaman memnunuz. Elazığ kardeş şehirdir. Elazığ devletin kalesi olarak da güzel bir şehirdir. Bir arada olmaktan mutlu olduk. Sizleri de yorduk. Herkesin kurban bayramını kutluyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Teşekkür ediyorum” dedi.

Eski Kalkınma Bakanı AK Parti MKYK Üyesi ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, bölgede yapılan çalışmalara değindi.

YILMAZ: ŞİMDİ İSTİHDAM TEMEL ÖNCELİĞİMİZ

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kurban bayramınızı kutluyorum. Ailenizle ve sevdikleriniz ile beraber huzurlu mutlu bayramlar geçirirsiniz inşallah. Bingöl ve Elazığ iki kardeş şehir. Bir biri ile iç içe geçen şehirler. Her zaman desteğini hissettiğimiz iller bunlar. Bingöl malum çok göç vermiş il. Dünyanın her yerinde yaşayan Bingöllü var. Hepsiyle iletişim kurmaya, dayanışma içerisinde olmaya ve birlikte olmaya çalışıyoruz. Bingöl’de güzel bir üniversitemiz var artık. 16 binden fazla öğrencisi olan, doktora programları ve enstitülüleri olan birçok alanda fakültesi olan güzel bir üniversitemiz var artık. Bingöl’ün havalimanı yoktu ama şimdi güzel bir havalimanımız var. Şimdi istihdam temel önceliğimiz. Gençler için özellikle nasıl daha fazla istihdam oluştururuz? Şimdilik geldiğimiz birinci önceliğimiz bu. Organize sanayi alanımız için ekstra alan talep ettik bakanlıktan. Organize sanayi alanını büyüteceğiz.