Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Devlik Tepe bölgesinde bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, 2 askeri personel yaralanmıştı. Operasyon bölgesinden helikopterle alınarak Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesine getirilen Astsubay Mustafa Sefa Kök tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Şehit Kök için Elazığ Havalimanında tören düzenlendi.

Törene Bingöl Valisi Ali Mantı, Elazığ Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, şehidin babası Reha Kök, yakınları, asker ve emniyet personeli katıldı.

Fırat Üniversitesinden alınan ve Elazığ Havalimanına getirilen şehidin naaşı katafalka konuldu. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Bingöl Valisi Ali Mantı konuşma yaptı.

"Onların tuzağı varsa Allah’ın da bir tuzağı var"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü asla ve katiyen hain odaklara teslim etmeyeceğini ifade eden Vali Mantı, "Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa, ülkemiz ne zaman hamle yapsa bir takım unsurlar ve onların içerideki hain maşaları şeytani tuzaklarını kurmaya devam etmektedir. Ancak onların tuzağı varsa Allah’ın da bir tuzağı var. Rabbim bu ülkeye, millete her zaman yardım etmiştir, bundan sonrada yardım edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kaydetti.



"Hainler telef olmaya devam edecek" 

Şehitliğin ölüm, yok oluş olmadığını aksine bir başlangıç olduğunu söyleyen Vali Mantı, "Ancak hainler telef olmaya, rezil olmaya devam ediyorlar, devam edeceklerdir. Ülkemiz birliği ve bütünlüğü ile devam edecek. Birliği bütünlüğüne asla kimse kast edemeyecek. Vatanımız asla bölünmeyecek, ezanımız dinmeyecek, bayrağımız inmeyecektir. Bunu herkes bilsin. İçerideki ve dışarıdaki tüm hain terör örgütlerinin tamamı ömür boyu lanetle anılacaktır. Hem bu dünyada hem öbür dünyada lanetle anılacaklardır. Allah birliğimizi, beraberliği