Bingöl, Siirt, Şırnak ve Elazığ'da Kar Yağışı Etkili Oluyor

Bingöl, Siirt, Şırnak ve Elazığ'da kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Bingöl, Siirt, Şırnak ve Elazığ'da Kar Yağışı Etkili Oluyor

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde hafta başında başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 117 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 2 kar savurma, 19 greyder, 5 dozer, 23 kepçe, 3 kar küreme ve 110 personelle çalışmalar sürüyor.

Valilik, kar kalınlığının merkezde 17, Hesarek Kayak Merkezinde 73, Yolçatı'da 70, Yedisu ilçesinde 47 ve Yayladere ilçesinde 83 santimetre olduğunu duyurdu.

- Siirt

Siirt'te de aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi, özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteriyor.

İl Özel İdaresi ve Karayolları 94. Siirt Şube Müdürlüğü ekipleri kapanan yolları açarken yeniden etkisini gösteren yağış nedeniyle Şirvan'da 5, Baykan'da 14, Pervari'de 20, Kurtalan'da 3, Eruh'ta 20 ve Tillo'da da 3 köy yolu ulaşıma kapandı.

Baykan ilçesine bağlı Adakale köyünde solunum sıkıntısı ve yüksek tansiyon şikayeti olan 55 yaşındaki hasta için UMKE ekipleri seferber oldu. Aaraç yolunun olmaması nedeniyle bir süre yaya olarak yola devam eden ekipler, ilk müdahaleyi evinde yaptıkları hastayı paletli ambulansla Baykan Devlet Hastanesine ulaştırdı.

İl Özel İdaresi ekipleri köylerde, Karayolları 94. Siirt Şube Şefliği ekipleri de Şirvan-Cevizlik yolunda karla mücadele çalışmaları sürdürüyor.

- Şırnak

Şırnak'ta 2 günden bu yana aralıklarla yağan kar yağışı etkili oluyor.

Kent merkezinde belediye ekiplerince cadde ve sokaklar kardan temizlenirken, diğer yandan kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapılıyor.

Beytüşşebap ilçesine bağlı 13 köy ve 5 mezra yolu kapanırken, İl Özel İdare ve Karayolları ekiplerince yol açma çalışmaları devam ediyor.

- Elazığ

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki köylere ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez ve ilçelerde gece saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar ve tipi, yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kar nedeniyle merkezde 25, ilçelerden Karakoçan'da 40, Kovancılar'da 50, Baskil'de 19, Sivrice'de 16, Palu'da 23, Keban'da 3, Maden'de 8 ve Arıcak'ta da 6 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarının bir an önce ulaşıma açılması için çok sayıda iş makinesi ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137