DSİ 9. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapımı devam eden Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı kapsamında sulama şebekesi için ihtiyaç duyulan sulama borusu malzemelerinin teminine ait Bingöl Yedisu Sulaması CTP Boru Malzeme Alımına ait işin sözleşmesi, DSİ 9. Bölge Müdür Vekili Dilek AYDIN ile yüklenici Esen Plastik San. ve Tic. A. Ş. arasında imzalandı.

Yedisu İlçe Merkezi Perisuyu Vadisi’nin en geniş yerinde kurulmuş olup, İlçeye bağlı köyler genellikle bu vadinin içinde yer alıyor.

Yedisu Ovasındaki arazi verimli ve her çeşit tarıma elverişlidir. Toprağı kumlu ve suludur. Bilhassa bu bölgede fasulye, mısır, elma, armut, ceviz ve hububat bol miktarda yetiştirilebiliyor.

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması kapsamında 8730 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecek. İş kapsamında çeşitli çap ve basınç dayanımına sahip 12 bin 736 metre CTP sulama borusu alımı yapılacak. Söz konusu boru alımları temin edilerek, yaklaşık 32 milyon liraya  mal olacak bu sulama şebekesi inşaatının 2021 yılında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.

Öte yandan, Elazığ Karakoçan Sarıcan Göleti Sulaması HDPE Boru Malzeme Alımı işine ait sözleşmede yüklenici Net Bor Plastik Boru İnş. Nak. Mad. Lab. Hiz. Tic. ve San. A. Ş. arasında imzalandı.

2018 yılında tamamlanan Karakoçan Sarıcan Göletinde sulama inşaatı kapsamında yapılacak derivasyon ile birlikte depolanacak 4,513 milyon metreküp su ile Sarıcan Sulamasına ait 11 bin 870 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak

Elazığ Karakoçan Sarıcan Göleti Sulaması HDPE Boru Malzeme Alımı işine ait sözleşme kapsamında; 45.384 metre çeşitli çap ve basınçlarda HDPE Boru alımı yapılacak.