Bingöl Valiliği himayesinde yürütülen ‘ Gençlik Çalıştayı’ projesi kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki 30 öğrenci Elazığ’a geldi.

Elazığ'a gelen öğrenciler, gençlerin teknoloji ile tanışması ve girişimciliğin özendirilmesi amacıyla düzenlenen program kapsamında Fırat Teknokente geçti.

İlk önce Teknoketin tanıtımı ile ilgili sinevizyon gösterisini izleyen öğrenciler, daha sonra birim ve firmaları gezerek laboratuvarları inceledi.

AÇIKGÖZ: BURADA BULUNMALARINDAN SON DERECE MEMNUNUZ

Öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Fırat Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Destek Programları Modülü Uzmanı İmran Açıkgöz, “Bingöl’den öğrencilerimizin Teknokent ziyareti gerçekleşti. Onları burada ağırladık. Teknokent’in birimlerini, laboratuvarları gezdirdik. Öğrenciler de eğitime tanık olma fırsatı buldular. Misafirlerimize burada yer alan firmalarımızı gezdirdik. Burada bulunmalarından son derece memnunuz. Son teknoloji gelişen inovasyon, teknolojik yönetim ve benzeri konular geleceğin trendleri olduğundan ve öğrencilerin de bu tarz konulara ilgili olduğunu düşündüğümüzden onlara yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

İLHAN: İLERİDE SEÇECEKLERİ MESLEKLERE KATKISI OLACAKTIR

Gençlerin teknoloji ile tanışması amacıyla bu teknik geziyi düzenlediklerini belirten Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan, “Bingöl Valiliği himayesinde yürütülen ‘Gençlik Çalıştayı’ kapsamında gençlerimizin teknoloji ile tanışması ve girişimciliğin özendirilmesi amacıyla Elazığ’da Teknokent teknik gezisi düzenledik. Burada gençlerimiz teknoloji ile tanışıp ileride seçecekleri mesleklere katkısı olacaktır. Akabinde bir kültür gezisi de yapacağız. Harput’u gezeceğiz. Yine aynı şekilde öğrencilerimizin hem üretim yerlerini görmesi hem de bilimle tanışmasını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

ATAN: BU GEZİLERİN OLMASI DAHA İYİ VE İNSANLAR BİLGİLENİYOR

Lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve üniversiteye hazırlandığını aktaran Onur Atan, “Mühendislik bölümü hakkında fazla bilgim yoktu. Buraya geldim, biraz daha bilgi edindim. Bu gezilerin olması daha iyi ve insanlar bilgileniyor” ifadelerini kullandı.

SAYLAN: GELECEKTE FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NE GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Eğitim gezisine geleceğini planlamak için katıldığını dile getiren Abdul Melik Saylan ise, Fırat Üniversitesi'ndeki gelişmişliği görerek çok beğendiğini ve gelecekte Fırat Üniversitesi’ne gelmeyi düşündüğünü belirtti.