Binlerce Öğrenci Sınavda Ter Döktü

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşandı.

Binlerce Öğrenci Sınavda Ter Döktü

Elazığ’da YKS’ye girecek adaylar saat 10.15’de başlayan sınav için öncesinde okulların önüne geldi.

Aileleriyle birlikte okullara gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı.

Saat 10.00’da okullarda kapılar kapatıldı.

Bazı adaylar ise son anda sınava yetişti.

Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü.

Dışarıda çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

ŞELELİ: ÖNEMLİ OLAN İSTEDİĞİM YERE GİRMEK

YKS sınavına girmek için geldiğini ifade eden Mustafa Şeleli, “Herkese başarılar diliyorum. Bu benim ikinci girişim olacak. Hedefimi tutturuncaya kadar girmeyi düşünüyorum. Önemli olan istediğim yere girmek. Tıp istiyorum olur inşallah. Herkese başarılar diliyorum. Tüm arkadaşlarımın sınavı iyi geçer umarım. Heyecanlanma başarısızlıktan başka bir şey getirmeyecektir. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

KILINÇ: SONUÇ NE OLURSA OLSUN SAĞLIK SIHHAT OLSUN

Teknoloji Fakültesinde sınava gireceğini belirten Emir Kılınç ise, “Sınava gireceğiz sonuç ne olursa olsun sağlık sıhhat olsun. Gerisinin bir önemi yok bir daha hazırlanırız. Elimizden geleni yapacağız. Hedefim Besyo sevdiğim meslek olduğu için. Sınava girecek arkadaşlarıma tavsiyem sevdikleri istedikleri meslekleri yapsınlar” diye konuştu.

GÜR: ÇOCUĞUMA TAVSİYEDE BULUNMAK İÇİN BURADA BULUNMAKTAYIZ

Bir senedir çocuğunun sınava çalıştığını dile getiren Ferit Gür, “Burada sınava giren bütün arkadaşların çocuklarına kolaylık versin. Eşimle birlikte geldik. Çocuğumuzu stresine heyecanına ortak olmak için geldik. Çocuğuma tavsiyede bulunmak için burada bulunmaktayız” sözlerini kullandı.

YAVUZ: RABBİM TÜM AİLELERİN VE ÇOCUKLARIN EMEĞİNİ BOŞA VERMESİN

Kalabalıktan dolayı zor şekilde geldiğini söyleyen İdris Yavuz'da, “Sınav stresi Allah hepsinin yardımcısı olsun. Emeklerini boşa çıkarmasın. Güzel ve tatlı bir stres, çocuklarımız umduklarını bulurlar. İstedikleri yerde okurlar. Rabbim tüm ailelerin ve çocukların emeğini boşa vermesin. Gönlünde geçirdikleri fakülteye girerler” diyerek düşüncelerini aktardı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137