Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt kahvehane ve çay ocaklarında fiyat tarifesinin yeniden güncellendiğini açıkladı.

Yeni tarifeye göre bir bardak çay 1,5 liradan 2 liraya yükselirken Türk kahvesi 5.50 lira, ayran 4 lira ve limonata ise büyük Bardak’ta 5.50 lira oldu.

BOZKURT: 4 YILDAN SONRA ZAM YAPTIK

Başkan Bozkurt, “2018’den bugüne kadar herhangi bir raiş almadık. 2021’de çay raişi aldık. Çay, şeker, oraletler, kiralar, elektrikler, sular, doğalgazlar, işçilik bunların çok yüksek maliyeti var. O nedenle 0.50 kuruş bir zam kararı aldık. O 0.50 kuruş derdimize derman olmaz. 16 ay kapalı kaldık. 16 ay içinde zaten zararlarımız, iş yapmamız yıllar sürdü. Biz bugün 0.50 kuruş zam yaparak esnafımız ayakta dursun diyoruz ama inşallah da ayakta dururlar. 2018’de raiş almışız bir de 2021’de. Bu dört yıl içinde aldığımız 0.50 kuruş. Çünkü esnafımız, kahvecilerimiz, çay ocaklarımız olsun, kafelerimiz olsun hepsi çay raişiyle çalışıyorlar. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Tüm esnafımızın raişlerine uymasını istiyoruz. Tarifeleri gelsin odadan temin edeceğiz. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Raişimiz 1 Ağustos’tan itibaren geçerlidir” ifadelerini kullandı.