Elâzığ Belediyesi ile Hak-iş konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş sendikası arasında Belediye çalışanlarını kapsayan toplu iş sözleşmesi yapılan bir törenle imzalandı. Toplu iş sözleşmesi dolayısıyla Elazığ'a gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet önce Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen Toplu iş sözleşme töreninde konuşan Hizmet İş sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, Başkan Yanılmaz’ın belediye çalışanlarının haklarını alınlarının teri kurumadan verdiğini ve belirterek teşekkür etti.

Göreve geldikleri 2014 yılından beri belediye çalışanlarının kendi kurumları ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, "Bugün hizmetlerde gözle görülür ciddi bir artış ve başarı varsa bunun en büyük mimarı işçilerimizdir” dedi.

İmza töreninde konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, her geldiklerinde Elazığ’da ciddi bir değişim ve dönüşüm gördüklerini belirterek bu başarıyı ortaya koyan Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti. Toplu iş görüşmesinin ardından Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz için EVET” konulu bir konferans sundu. Mevcut sistemin sorun ürettiğini, geçmişte bunu tüm cumhurbaşkanları ve başbakanlarda gördüklerini dile getiren  Arslan, "Aslında sorun şahıslardan ziyade sistemde" şeklinde konuştu.

Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 yıl süreyle ülkeyi sorunsuz idare etmesinin, sistemden ziyade kendisinin vizyoner liderliğinden kaynaklandığını vurgulayarak, "Ancak bu durum şahıslara bağlı gitmemeli ve sistem oturtulmalı" diye konuştu.