Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Elazığ Şubesi tarafından “Bir bilenle bilge nesil” projesi ödül töreni ve Şair Serdar Tuncer ile söyleşi programı düzenlendi.

Düzenlenen konferansa AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

BAHŞİ: EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMI VE BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİ KUTLUYORUM

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Bu projede emeği geçen danışman öğretmenlerimize, öğrencilerimize, Genç Memur Sen’imize, bu projeyi yürüten Başkan Yardımcım Taha Yusuf Sarıgül’e, emeği geçen bütün arkadaşlarımı ve bütün öğrencilerimi kutluyorum. İnşallah amacına ulaşmıştır. Amacımız burada projenin adında da olduğu gibi “bir bilenle bilge nesil” neslimizi en iyi şekilde yetiştirmek, burada bayan kardeşlerimiz fazla sayıda, fazla oranda. O yüzden bu nesli de inşallah yetiştirecek bu salondaki sizlersiniz. Buraya kadar teşrif eden, yoğun programına rağmen aramızda olan başta üstadımız Serdar Tuncer’e ve Genç Memur Sen Genel Başkan’ımız Eyüp Beyhan’a ve her zaman aramızda gördüğümüz değerli İl Başkanımız Ramazan Gürgöze’ye ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Elazığ Belediyesi’nin katkılarıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu projeyi yürütüyoruz. Ben Elazığ Belediye’mize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BEYHAN: MUHTEŞEM ÇALIŞMALARA İMZA ATILMAKTADIR

Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da, “Genç Memur Sen Türkiye’nin marka konfederasyonu olan marka gençlik teşkilatıdır. Türkiye’de 81 ilimizde ve ilçelerinde bu çatı altında ortaöğretim, üniversite ve kamu gençliğine yönelik muhteşem çalışmalara imza atılmaktadır. Genç Memur Sen maziyi ve atiyi buluşturarak istikbalin inşa edildiği bir okuldur. Bu okulun 3 temel ana ekseni vardır; tevhit, adalet ve özgürlüktür. Fikrin olmadığı, fikrin ve düşüncenin üretilmediği bir yerde sosyal ve medeni bir toplum olmaz, muhasır medeniyetten söz edemeyiz. Onun için Genç Memur Sen fikre yönelen, geleceğe yürüyen bir teşkilattır. Fikir üretim merkezleridir, fikir ocaklarıdır, burada ne vardır diyenlere cevabımız şudur; ‘burada ilim vardır, irfan vardır, hikmet vardır, şuur vardır, aksiyon vardır’ diyoruz. Genç Memur Sen’in birçok çalışma ve faaliyetleri vardır. Bugün sadece “bir bilenle bilge neslin” programı için buradayız ve birlikteyiz. Memur Sen’in, Eğitim Bir Sen’in, Genç Memur Sen’in bu bağlamda bir rüyası vardır. Büyüklerimizin bir rüyası vardır; ‘nizamı aleme ufuk vererek o çınarı yeniden ayağa kaldıracak müterakkilere önder olan bilge bir neslin inşası ve ihyasıdır. Bu bağlamda Türkiye genelinde 81 ilde yürüttüğümüz “bir bilenle bilge nesil” çalışmamızın 2019 yılı çalışması Türkiye genelinde 60 bin öğrenci, 3 bin 828 öğretmen, 2 bin 292 okul, 125 bin 274 kitapla yürütülmektedir” şeklinde konuştu.

GÜRGÖZE: BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze de, “Burada dikkatimi çeken bir husus oldu, bu programda ödül alanların neredeyse 1 kişi hariç tamamı kız evlatlarımız. Bu da şunu gösteriyor ki; demek ki kızlarımız daha iyi okuyor, daha çok okuyor, kızlarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu programı tertip eden ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyor, kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, “bir bilenle bilge nesil” projesinin ödülleri takdim edildi.

TUNCER: BİR ŞAİRİN KURULUŞUNA ÖNCÜLÜK ETTİĞİ BİR SENDİKANIN DERDİ BU OLUR

Plaket törenin ardından da programa konuşmacı olarak katılan Serdar Tuncer de, “Böylesi bir şeyi bir sendika dert ediyor. Diyor ki okuyan nesil yetiştirmem nesil lazım, bilen, bilge bir nesil yetiştirmem lazım. Hangi sendika bunu dert eder? Bir şairin kuruluşuna öncülük ettiği bir sendikanın derdi bu olur. Allah rahmet etsin. Akif İnan Abi. Yedi güzel adamdan birisi. Kimselerin aklına gelmezken ‘Müslümanların bir sendikası olması lazım’ diyor. Allah razı olsun, gani gani rahmet eylesin. Bugün okumak istediğiniz kitaba ulaşıyorsunuz, rahatsınız her şey çok çok güzel. Yedi güzel adamdan birisiydi Akif Abi. Onlar yürüsün diye biz yorulacağız, onlar yürüsün diye biz gayret edeceğiz, onlar işte buralardan yetişecek. 1 tane de olsa yetiştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL