“Bir Şiir Atatürk” Konferansı Yapıldı

Cumhuriyetimizin 95. yılı nedeniyle Fırat Üniversitesi’nde “Bir Şiir Atatürk” konulu konferans düzenlendi.

“Bir Şiir Atatürk” Konferansı Yapıldı

Fırat Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Tarih Bölümü işbirliğinde, Cumhuriyetin 95. yılı dolayısıyla "Bir Şiir Atatürk" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

TANYILDIZI: ÇEŞİTLİ PANELLER VE KONFERANSLAR DÜZENLİYORUZ

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, “Milli günlerde tarihi hadiselerin, milli kahramanların anılması, anlatılması gençliğe milli bir hafıza kazandırılması açısından, bu hafızanın tazelenmesi açısından son derece önemli. Bu çerçevede bölümümüz olarak veya merkez müdürlüğü olarak çeşitli paneller ve konferanslar düzenliyoruz. Tabii bugüne kadar genelde tarihçi hocalarımız konuştular bundan sonra da konuşmaları gerekir tabi ki ama bu yıl farklı bir şey yapmak istedik. Tabii Atatürk’ün edebiyatta, sanatta, şiirde de yansımaları var. Bir farklı konu olarak Fatih hocamız da böyle bir istişare sonucunda Türk şiirinde Atatürk’ü ele almayı uygun gördük” İfadelerinde bulundu.

ARSLAN: KİTAPLIĞINIZ NE KADAR BÜYÜRSE RUH GÜCÜNÜZ VE GÜVENİNİZ DE O KADAR BÜYÜYOR

 Konferans konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Arslan, “Bugün ‘Mustafa Kemal kendisini ilk günkünden daha rahat hissediyordu çünkü kütüphanesindeydi. Yaratılışı itibarıyla okumayı ve araştırmayı seven insanlar kendi kitaplıklarında, kitapları arasında bütün güçleri ve büyüklükleri ile görülürler. Şimdi ne masanın üstünde yayılı duran haritalardan ne de odayı tüm duvarlarıyla dolduran kitaplardan bahsetmeyeceğim diye başlıyor’. Küçük bir kitaplığı olan daha doğrusu kitaplığınız ne kadar büyürse ruh gücünüz ve güveniniz de o kadar büyüyor. Hepimizin aza veya çok ki burada değerli hocalarım var. En çok rahat ettiğimiz yerin zaten odamız olduğunu hepimiz az çok farkındayız. Aslında Mustafa Kemalinde en fazla rahat ettiği, ruhunun tam bir huzura kavuştuğu yerlerden biri kesinlikle ve kesinlikle kütüphanesiydi ve kütüphanesindeki çalışma masasıydı” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137