Bir Yıl İçerisinde Elazığ’da Neler Yaşandı?

Bir yılı geride bırakmamıza sayılı saatler kaldı… 2022 yılında yeni konutlarına geçmeyi bekleyen, ekonomik sıkıntılar arasında yaşam mücadelesi veren Elazığlılar için 2023 yılı yeni bir umut ve bekleyiş yılı olacak.

Bir Yıl İçerisinde Elazığ’da Neler Yaşandı?

Bir yıl daha geçti düş’e dokunur gibi…. Ve bir yıl daha akıp gitti ömürden… Bir yılı daha takvim yapraklarından düşürdük. Uzun bir yıldan bir ömür ve satırlara sığan üç beş cümle kaldı.

2022 yılı Elazığ için acıların sona ermesinin ve konutlara kavuşulmanın umutla beklenildiği bir yıl olmuştu, 2023 yılı ise hem Türkiye için hem de Elazığ için yeni umutların yeşereceği bir yıl..

Peki bir yılda neler yaşandı.. 2022 ’yılına hangi olaylar damga vurdu..

2022 yılının ilk ayları koronayı geride bıraktık derken, yeni vakaların yaşandığı günlere tanıklık etti. Elazığ’da vaka artışlarının yaşandığı iller arasındaydı.

Elazığ’da 2022 yılında depremzedeler, umutla konutlarına kavuşmayı bekledi. Bugün gelinen süreçte çoğu depremzede sıcak konutlarında eski günlerin bir daha yaşamamanın temennisi ile yaşamını sürdürüyor.

2022 yılının ilk ayında takvim yaprakları 5 Ocak tarihini gösterdiğinde Elazığ Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen kahraman şehidimiz Fethi Sekin Külliyesi’nin yapımı tamamlandı ve şehadetinin beşinci yıldönümünde düzenlenen törenle külliye hizmete açıldı.

Mart ayına gelindiğinde ise korona virüs ile hayatımıza giren Maske zorunluluğunun kaldırıldığı haberi geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2 Mart tarihinde yaptığı toplantıda salgının etkisini yitirdiğini ve açık havada maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu

10 Mayıs 2022 tarihinde Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta Ukrayna’da mahsur kalan Ahıska Türkleri’nin Elazığ’a tahliyesi başladı. Soydaşlarımız, her gelişinde havalimanında coşkuyla karşılandı.

20 Mayıs tarihinde ise Elazığ’ın kangren haline gelmiş alt yapı sorunu için ilk adım adıldı. Elazığ içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı 1. bölge yapım işi ihalesi gerçekleşti.

 

22 Haziran tarihinde ise koronavirüs yasaklarının kaldırılmasının ardından iki yıl sonra kutsal topraklara giden hacılar havalimanında coşkuyla uğurlandı.

27 Haziran tarihinde ise Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon Ve Yağmur Suyu Hattı 1. bölge yapım işi sözleşmesi imzalandı..

4 Temmuz tarihinde ise Fırat Üniversitesi (Fü) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca’nın Elazığ’a kazandırdığı başarı haberi geldi. Atmaca, ileri düzey metakognitif terapist olarak diploma verilen Türkiye’de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

27 Temmuz tarihinde ise Elazığ Belediyesi ile ALKEN inşaat arasında Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattının 2. Bölge Yapım İşi sözleşmesi imzalandı. Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi İhalesi 21 Haziran Salı günü gerçekleştirilmiş, ihaleyi Alken inşaat kazanmıştı

11 HABER

16 Ağustos tarihinde ise haziran ayında imzalanan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon Ve Yağmur Suyu Hattı 1. bölge yapım işi sözleşmesinin ardından çalışmalar çarşı mahallesi bakırcılar sokak ve öğretmenevi önünden başladı.

Ağustos ayında Enerji Piyasası Denetleme Kurumu tarafından alınan karar ile işletmeler kara kara düşünmeye başladı. Konuya en sert tepkiyi Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, 17 Ağustos tarihinde düzenlediği toplantıda en sert tepkiyi verdi.

24 Eylül tarihinde ise bizden gelen haber, medya grubumuzu ve şehri gururlandırdı.  Kırmızı Türk Spikerler Platformu tarafından Malatya’da düzenlenen altın kayısı Ödülleri’nde Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Gerçekleştirilen ödül töreninde; Kanal Fırat Televizyonu’nda Yayınlanan Ve Büyük Ses Getiren “Furkan Dilaver İle Son Baskı” Programın Sunucusu Furkan Dilaver “Türkiye’nin En İyi Gece Haber Spikeri” ödülüne layık görüldü.

25 Eylül tarihinde de Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası İle Elazığ Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ekonomiye değer katanlar ödül töreninde Elazığ Ekonomisine değer veren grubumuza iki ödül birden verildi. SEZA Çimento Fabrikası ve Kanal Fırat televizyonu törende ödüle layık görüldü.

10 Ekim tarihine gelindiğinde ise Fırat Üniversitesi “2022 üstün başarı ödülleri” yılın doktora tezi ödülüne layık görüldü. Türkiye’de sadece 4 üniversitenin aldığı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a takdim etti.

25 Ekim tarihinde ise Elazığ’ın da içerisinde yer alan 17 ilde “ilk evim ilk iş yerim” projesi kapsamında yapılacak olan konutların temelleri atıldı.

12 Kasım tarihinde ise şehrin ekonomisine yön veren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri yapıldı. Ali Şekerdağ ve İdris Alan’ın yarıştığı seçimde başkanlığı açık ara farkla Alan kazandı.

Takvim yaprakları 14 Kasım tarihini gösterdiğinde acı bir haber geldi. İzmir adliyesi önünde gösterdiği kahramanlıkla can kayıplarının önüne geçen ve bu uğurda canını kaybeden şehidimiz fethi Sekin’in babası zeki sekin hayatını kaybetti. Merhum Sekin’in son yolculuğuna uğurlamak üzere düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

18 Kasım tarihine gelindiğinde Fırat Üniversitesinden bir başarı haberi daha geldi.  Fırat Üniversitesi araştırma üniversiteleri 2021 yılı performans sıralamasında başarısını 23’den 17’ye yükselti.

14 Aralık tarihinde ise MHP Elazığ Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifada eden Semih Işıkver bayrağı Yunus Bal’a devretti

17 Aralık tarihinde ise iş dünyasının beklediği haber geldi ve Elazığ’ın bölge teşviklerinden yararlanma süresi iki yıl daha uzatıldı..

Ve bir yılı daha iyi ve kötü haberlerle noktaladık. Yeni yıl herkese sağlık huzur ve mutluluk getirsin..

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2022, 23:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137