Futbol’da 1.transfer ve tescil dönemi 2 Eylül’de sona erecek.

Kulüplerin, oyuncularla yaptıkları anlaşmaları resmiyete döktükleri 1. Transfer ve Tescil Dönemi, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlamıştı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin(UEFA) koyduğu kurallar çerçevesinde 84 gün olarak belirlenen yaz transfer döneminde sona yaklaşılırken, Kulüpler transferlerini 2 Eylül 2019 Pazartesi gününe kadar resmiyete dökmek zorundalar…

Geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde transfer yasağını kaldırıp yeni oyuncular kadrosuna dahil etmesine rağmen küme düşmekten kurtulamayan bordo beyazlı kulübümüzün bu sezonki kaderi de geçen sezondan farklı değil…

Transfer yasağı bulunan bordo beyazlı kulübümüz, bu nedenle 17 Haziran’da başlayan transfer döneminde dış transfer ihtiyacını gerçekleştirememişti.

Yasağın devam etmesi nedeniyle altyapıdan oyuncu takviyesiyle kadrosunu sayısal olarak arttıran bordo beyazlı kulüp, iç transferde ise 14 futbolcuyla yeniden anlaşmıştı.

Temsilcimiz iç transferde, Ahmet Doğan, Ahmet Burak Solakel, Cengizhan Akgün, Kadir Bekmezci, Kadir Taşoğlu, Eren Çinkılınç, Murat Ceylan, Murathan Özen, Ömer Yıldız, Salih Polatdemir, Serdar Özbayraktar, Tufan Kelleci, Yiğitcan Erdoğan, Dersim Sahan Kaynak ile sözleşme yenilerken, altyapıdan ise Ali Karataş, Nuh Naci Kırlankıçoğlu, Muhammed Düzgüner, Onur Alsu, Eray Yıldız, Hasan Ekici, Selim Enes Özren, Ahmetcan Aslan, Fırat Sefa Öncü, İzzet Topatar’la profesyonel mukavele imzalamıştı.

17 Haziran Pazartesi günü başlayan 1.Transfer ve Tescil Dönemi 2 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

Ekonomik sıkıntıların yanı sıra, saha ve daha bir çok sorunla boğuşan B.Elazığspor’un kalan sürede transfer yasağını kaldırması zor gözükürken, ligde de mütevazı bir kadroyla mücadele etmek zorunda kalacak.

Kulüpler Ara Transfer Dönemi olarak bilinen 2.Transfer ve Tescil Dönemi’ne kadar kadrolarına takviye yapamayacaklar. 2.Transfer ve Tescil Dönemi ise 4 Ocak 2020 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.