Elazığ Valiliğinin koordinasyonunda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 yılında başlatılan “Elazığ Her Yerde Okuyor” Projesi devam ediyor. Bu kapsamda HEFİAD ve Birevim’in Sosyal Sorumluk Projesi Bir Gelecek iş birliği ile Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 500 kitap bağışlandı.

GÜRTÜRK: OKUMAYI DAVRANIŞ BİÇİMİNE DÖNÜŞTÜRELİM

Kitap bağışı sonrası kısa bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, katkılarından ötürü Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ye ve Birevim Bir Gelecek Genel Müdürü Mustafa Alpay’a teşekkür ederek, “24 Kasım 2017 yılında tohumunu ektiğimiz “Elazığ Her Yerde Okuyor” Projesi büyüyerek, kendini geliştirerek ve geliştikçe kendine yeni ufuklar ve hedefler çizerek bugüne kadar geldi. “Okumak Özgürlüktür” sloganıyla başlayan projemiz ile çocuklarımızın yüreklerine dokunan, düşünmelerini, anlamalarını, sorgulamalarını ve araştırmalarını sağlayan kitaplarla tanışmalarına vesile olduk. Kitap okumanın boş zaman işi olmadığının farkına varıp kitap okumak için kendimize özel bir zaman ayıralım. Okumayı kültür haline getirip davranış biçimine dönüştürelim” dedi.

ALPAY: HER KİTAP, İNSANA ARTI BİR DEĞER KATAR

Okunan her kitabın insan ömrüne katkı sağlayacağını ifade eden Birevim Bir Gelecek Genel Müdürü Mustafa Alpay ise, “Günlük yaşamın stresli karmaşasından biraz kurtulmak için her birey kendine en uygun hobiyi belirler. Bu hobiler içinde sizlere en verimli ve en çok faydası dokunacak olanın kitap okumak olduğunu düşünüyorum . İnsan, doğduğu zaman sıfır bilgi ile dünyaya gelir. Zamanla etrafında olup bitenle bir şeyler öğrenmeye başlar. Yapılan istatistiklere göre kitap okuyan toplumların diğer toplumlara nazaran gelişmişlik ve kültür seviyeleri oldukça yüksektir. Olaylara bakış açıları ve müdahaleleri her zaman daha iyi durumdadır. Ve tabi; kitap okumak insan ruhuna en iyi gelen ilaçtır”dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Fezyi Gürtük, Birevim Bir Gelecek Genel Müdürü Mustafa Alpay’a teşekkür belgesi takdim etti.