“Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikaye Yarışması”

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından düzenlenen ve kısa süre önce sonuçlanan ‘Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikaye Yarışması’ Panel ve Ödül töreni, 28 Ekim Pazar günü saat 19.30’da Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

“Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikaye Yarışması”

‘Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikâye Yarışması’ Panel ve Ödül töreni, 28 Ekim Pazar günü saat 19.30’da Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

“GÜNÜMÜZ TÜRK HİKAYECİLİĞİ PANELİ”

Oturum başkanlığını Bizim Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam’ın gerçekleştireceği ‘Günümüz Türk Hikâyeciliği’ paneline Şair Bahtiyar Arslan, öykü yazarı Necip Tosun ve Edebiyatçı- Yazar Şerif Aydemir konuşmacı olarak katılacak.

Panelde Türk hikâyeciliğinin geçmişi ve geleceği ile yeni neslin edebiyata bakışı üzerine değerlendirmelerde bulunulacak. Panel sonrasında ise Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikâye Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin ödül töreni gerçekleşecek.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER AÇIKLANMIŞTI

2018’i ‘Kültür ve Sanat Yılı’ olarak ilan ettiklerini vurgulayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, öğrenci ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı kategoride yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencileri bir kez daha tebrik etti.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencileri kısa süre önce açıkladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, Türk hikâyeciliğine dikkat çekmek üzere gerçekleşecek panele ise tüm halkımızı davet etti.

DERECEYE GİREN İSİMLER ŞU ŞEKİLDE:

Jüri üyelerinin titizlikle değerlendirdiği yarışmada dereceye giren isimler şunlar;

“Gençler kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz Cevadi rumuzuyla Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesinden Atakan Pektaş "Görünmeyen Ruhlar Kaplar Geceyi' adlı hikâyesiyle birinci, Miray rumuzuyla Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi’nden Miray Zeynep Taş "Özgürlüğün Denizine Attığım Yumuşak Adımlar" adlı hikâyesiyle ikinci, Huzur rumuzuyla İmam Efendi Kız Anadolulu Lisesi’nden katılan Dilara Arslan ise "İsmet" adlı hikâyesiyle üçüncü oldu. Yetişkinler kategorisinde derece alanlar ise Nebula rumuzuyla Hatay'dan katılan Murat Çarboğa "Göğün Işıktan Bozkırları" adlı hikâyesiyle birinci, Kız Kulesi rumuzuyla İstanbul'dan katılan Şeyma Kaya "Hüzünler Saklayan Bahçemde Zaman" adlı hikâyesiyle ikinci, Kâtip rumuzuyla Kastamonu'dan katılan Recep Çelik ise "Yürek Kambur Kaldı" adlı hikâyesiyle dereceye hak kazandı”

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 15:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137