Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, 04.12. 2017 Pazartesi günü Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti. Ziyarete Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar eşlik etti.

Enstitü toplantı salonunda idareci ve araştırmacı personelin de hazır bulunduğu bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda Enstitü Müdürü Özkan özbay tarafından enstitü çalışmaları hakkında brifing vermiş, daha sonra Dr. Nevzat Birişik, salonda hazır bulunan araştırmacı personele hitap ederek, Türkiye'de tarımsal Ar-Ge'nin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulunmuş ve enstitü çalışmalarından beklentilerini içeren bir vizyon ortaya koymuştur. Personel ile tek tek tanışan Genel Dr. Nevzat Birişik, çalışma konuları ve yürütülen projeler ile ilgili bilgiler aldıktan sonra enstitüden ve araştırmacılardan beklentilerini dile getirmiş, lisansüstü eğitim ve yabancı dile vurgu yaparak, personelin çalıştığı konularda uzmanlaşması gereğini belirtti.

Toplantının ardından Hizmet Binası, Laboratuvarlar, akvaryum ünitesi ve toplantı fuaye alanında bulunan Balık Müzesinde incelemelerde bulunan Dr. Nevzat Birişik, araştırmacı personellerden birimlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi almıştır.